Τον λογαριασμό για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ ζητούν οι δανειστές

Αύριο Τετάρτη τη σκυτάλη παίρνουν οι επικεφαλής των θεσμών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
6:37
11/09/2018
Τον λογαριασμό για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ ζητούν οι δανειστές
26
loading

Με το σκανάρισμα των στοιχείων για τα έσοδα και τις δαπάνες του φετινού κρατικού προϋπολογισμού από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ξεκίνησε χθες η πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, η οποία πραγματοποιείται στα υπουργεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι τεχνοκράτες των δανειστών, οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς χθες το πρωί στο Γενικό Λογιστήριο ζήτησαν από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναλυτικά στοιχεία για τα μέτρα – ελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και ενημέρωση για την πορεία του τρέχοντος προϋπολογισμού. Ένα άλλο κλιμάκιο βρέθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τα θέματα της ενέργειας. Σήμερα, υπάρχουν δύο νέα προγραμματισμένα ραντεβού, με τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας και με αυτά της φορολογικής διοίκησης.

Αύριο, Τετάρτη, στον χορό των μεταμνημονιακών συζητήσεων μπαίνουν και οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο κρίσιμο θέμα των συντάξεων. Η περικοπή ή μη των αποδοχών για περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους αναμένεται να κριθεί μετά τα μέσα Οκτωβρίου ή και τον Νοέμβριο, ενόψει της κατάθεσης του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού του 2019.

Το κουαρτέτο έχει ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές ότι οι διαβουλεύσεις θα γίνονται πλέον στο υπουργείο Οικονομικών και όχι στο Hilton, όπως συνέβαινε την περίοδο που η χώρα ήταν ακόμη σε μνημόνια. Εν όψει της έλευσης των επικεφαλής πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οι επικεφαλής θα μείνουν στην Αθήνα μέχρι την Παρασκευή και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα ενημερώνονται και από τα τεχνικά κλιμάκια για την πορεία υλοποίησης των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του ελέγχου στο πλαίσιο του καθεστώτος της ενισχυμένης εποπτείας στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα από τις 21 Αυγούστου ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για την πορεία των φορολογικών εσόδων, των πλεονασμάτων του ΕΦΚΑ και του κρατικού προϋπολογισμού του 2018, προκειμένου να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα για το που θα κινηθεί φέτος τον πρωτογενές πλεόνασμα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, ζητώντας την πλήρη ποσοτικοποίησή τους βάζοντας στο «κάδρο» την επιστροφή των αναδρομικών σε ένστολους, εκπαιδευτικούς και τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στον ΕΝΦΙΑ. Την Πέμπτη θα συζητηθούν η πορεία και οι αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τις ρυθμίσεις των χρεών.

Τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρέδωσαν στοιχεία για την πορεία της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, τη διαδικασία για τη δημιουργίας χρηματιστηρίου ενέργειας με βάση τις κοινοτικές κατευθύνσεις, καθώς και την πώληση των δύο λιγνιτικών μονάδων που έχει ήδη συμφωνηθεί και προωθείται. Ενημέρωσαν επίσης για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν τη μετεξέλιξη της ΔΕΠΑ με τη δημιουργία μιας εταιρείας του Δημοσίου που θα αναλάβει τη διαχείριση του συστήματος και μιας ιδιωτικού δικαίου για την εμπορία.

Αμέσως μετά το τέλος της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν δύο εκθέσεις. Η πρώτη της ενισχυμένης εποπτείας θα δημοσιευτεί τον Νοέμβριο και η δεύτερη στα τέλη Φεβρουαρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar Πάρτε (μεγάλα) κοφίνια… 2

  Κρατήστε επίσης μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια, αφού καμία προεκλογικού τύπου παράσταση στη ΔΕΘ δεν αλλάζει τα δεδομένα. Ποια είναι τα δεδομένα; Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, μόνο μέσα σε ένα μήνα (Ιούλιος), στη μαύρη λίστα της Εφορίας για όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη φοροληστεία, προστέθηκαν 206.000 άνθρωποι. Το σύνολο: 3,9 εκατομμύρια. Ο ένας στους δυο φορολογούμενους, δηλαδή.

  Κρατήστε και κάτι ακόμη: Τους – εν ισχύ – 700 και πλέον μνημονιακούς νόμους με τις δεκάδες χιλιάδες εφαρμοστικές διατάξεις τους.

 2. avatar Πάρτε (μεγάλα) κοφίνια… 1

  Για λίγα πράγματα το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αυτό που διαγκωνίζεται ποιο θα μας πρωτοσώσει, μπορεί να επαίρεται για την συνέπειά του. Ίσως το κορυφαίο παράδειγμα τέτοιας συνέπειας είναι η (συνεπώς και αδιατάρακτα) επαναλαμβανόμενη… ασυνέπεια των διακηρύξεών του από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

  Η ΔΕΘ έχει μετατραπεί σε εξ’ ορισμού, πλέον, βήμα «συνέπειας» στις κενές περιεχομένου μεγαλοστομίες. Σε καθρέφτη της χαώδους απόστασης μεταξύ υποσχέσεων και πράξεων. Σε προεκλογικό, ενίοτε, μπαλκόνι αντιστροφής της πραγματικότητας και των σκηνοθετικά προβαρισμένων θεατρινισμών ώστε να επιτευχθεί ο στραγγαλισμός της αλήθειας μέσω της «ατάκας του αρχηγού».

  Φέτος το «έργο» μπορεί να μην έχει «σκίσιμο Μνημονίων» έχει όμως «έξοδο από τα Μνημόνια» (ο ένας) και «άλλο μίγμα πολιτικής» (ο άλλος). Κρατήστε, λοιπόν, δυο μεγάλα κοφίνια. Ένα για τις εξαγγελίες του κ.Τσίπρα αυτού του Σαββατοκύριακου, κι ένα – ίδιο – για τις εξαγγελίες του κ.Μητσοτάκη το επόμενο Σαββατοκύριακο.

  Κρατήστε επίσης μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια, αφού καμία προεκλογικού τύπου παράσταση στη ΔΕΘ δεν αλλάζει τα δεδομένα. Ποια είναι τα δεδομένα; Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, μόνο μέσα σε ένα μήνα (Ιούλιος), στη μαύρη λίστα της Εφορίας για όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη φοροληστεία, προστέθηκαν 206.000 άνθρωποι. Το σύνολο: 3,9 εκατομμύρια. Ο ένας στους δυο φορολογούμενους, δηλαδή.

 3. avatar Ένας κάποιος συριζα

  Τους στέλνουμε τον Τσίπρα να τους κυβερνήσει. Δεν τον θέλουμε, άχρηστος μας είναι. Ας τον φορτωθούν για 1 βδομάδα, όχι παραπάνω. 1 βδομάδα αρκεί, για να νιώσουν στο πετσί τους τι εστί αριστερά. Να δουν μετά αν θα τολμήσουν να μας ξανακουνηθούν.

 4. avatar Πάψε

  Με το ''μυαλό'' που διαθέτουν τα σφυριζοτρόλι, τους είναι δύσκολη άραγε η ερώτηση, τι γυρεύουν οι θεσμοί (κουαρτέτο, πρώην τρόικα) στα υπουργεία για ελέγχους μετά την έξοδο από τα μνημόνια;;; Τους είναι δύσκολο επίσης να καταλάβουν οτι τρώνε σανό, από το γεγονός της ''σημειολογίας'' (χαχα) που οι κυβερνώντες προσπαθούν να περάσουν αφού συμφώνησαν με τους θεσμούς να φύγουν από το Χίλτον, το οποίο συμβόλιζε τα μνημόνια;;; αααααχαχαχαχαχαχα ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ.

 5. avatar Ellraiser

  Σε λενε:
  - Ρε φιλαρακι με αυτα τα φορολογικα μετρα και δεν 'βγαινεις' πως μας βγηκες ξαφνικα χουβαρντας? Γι αυτο κοψε τις ....... γιατι σε φεραμε νεες 'λυπητερες' και κοιτα να τα περασης στον κοσμο με τις γνωστες κολοτουμπιτσες σου!
  Μαγκιες με χρωστουμενα δεν κανουμε!

 6. avatar Μστ

  Αφού βγήκαμε από τα μνημόνια...γιατί μας ζητάνε το λογαριασμό..??

 7. avatar Lxl (απο μπαλκονι Ταυγετου)

  Ορισμενοι φιλελερες βλεπω οτι εσχατως εχουν στεναχωρηθει πολυ μετα τις εξαγγελιες Τσιπρα ,για την μη περικοπη συνταξεων, μειωση Φπα, μειωση του Ενφια στις μικρες περιουσιες ,αυξηση τουλαχιστον 30% του κατωτατου μισθου κτλ. Εχουν πλεον φτασει στο σημειο αυτοι οι ανθελληνες προδοτες και εφιαλτες να προσευχονται καθε βραδυ για να εμποδισουν οι δανειστες τον Τσιπρα να κανει πραξη οσα ανακοινωσε, φοβουμενοι οτι εαν πραγματοποιησει τις εξαγγελιες του, δεν θα μποορεσει το κλεφτοκομμα τους να ξαναγινει κυβερνηση για να συνεχισουν την λεηλασια της Ελλαδος, γλειφοντας ετσι και αυτοι κανενα κοκκαλακι που τους πετουν.
  Μηπως πρεπει να αρχισουμε να σκεφτομαστε να ξαναλειτουργησει για αυτους τους προδοτες ο Καιαδας, μιας και τον θυμηθηκα επειδη ειμαι αρκετα κοντα ..!!

  1. avatar Απλυτος ανθελληνας προδότης κομιτατζής

   Πέσε σύντροφε πέσε.

   1. avatar Lxi (απο το μπαλκονι του Ταυγετου)

    Για τον Καιαδα να στο εξηγησω καλυτερα ,γιατι προφανως δεν θα το καταλαβες, εννοω να ριξουμε τους ανθελληνες —προδοτες που στηριζουν τους Μητσοτακηδες και τους οποιους υποστηρικτες των κλεφτων και των μιζαδορων που χρεοκοπησαν την Ελλαδα μας και αναγκαστηκαν εξ´αιτιας των περιπου 450 χιλ. νεοι Ελληνες να πανε για δουλεια στο εξωτερικο . Πιστευω τωρα φιλε κομιτατζη ,να κατανοησες πλεον οτι αναφερομουν για τους αμετανοητους λαμο-φιλελερες. Εσυ δεν πιστευω να εισαι ενας απο αυτους ,αλλα νομιζω μαλλον οτι οι κακες παρεες σε παρεσυραν, οποτε θα ειμαστε επιεικεις μαζι σου, γιαυτο δεν κινδυνευεις. !!

  2. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

   Όταν αυτός που σου πήρε 10 σου επιστρέφει το 1, θελει να του δώσεις αλλη μια ευκαιρία να σου πάρει άλλα 10.

   1. avatar Ενας καποιος..

    Παλι την πεταξες την... ξερεις εσυ

 8. avatar ο σκαι τα λεει αυτα????το ντοκουμεντο????η αυγη????

  η ερτ τι λεει????εχομε καθαρη εξοδο ......εξω η τροικα...οι θεσμοι....οι γερμανοτσολιαδες....η εξοδος ειναι βρωμικη...σαπια....ψευτικη....σαν τους γαλαζοπρασινους που κυβερνουν.

 9. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Ω ρε ...ΕΞΟΔΟΣ απο τα μνμονια !!!

 10. avatar ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

  Ειναι κανεις να απορη πως φυλοκυβερνιτική newsbeast.gr να μην αναφερη δια τα οσα
  ειπε ο χοντρος της παρεας των αριστερων αμυαλων συντρόφων και μαλιστα να ειναι
  και προεδρος της βουλής των ελληνων δεχετικα == την Μακεδονική γλωσσα.=
  Ειναι ντροπή ακόμη που ο Π.Δ. τεινη την χειρα στους προδοτες που πουλησαν την
  ελλαδα και δη τον μακεδονικό πολιτισμό.
  Ειναι κανεις ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΗ δια τα οσα ειπε διοτι, ποτε δεν ειχαν αποκαλεσει
  οι ΑΘΗΝΑΙΟΙ κηδεμόνες τους β.ελλαδιτες Ελληνες αλλα, =Βουλγαρους. Τουρκους κ.α=
  ποτε δεν ελειπαν τα επισοδια σε ποδοσφαιρικούς ή μπασκετ,πολο, κα. αγωνες να μην
  ΒΛΕΠΗ κανεις και σημερα ακομη αφισσες με την ενεδειξι = ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ= και να μην
  καταστρεφουν τα λεωφορειας διωχνοντάς μεχρι την ΛΑΜΙΑ.
  Εχθες το Γερμανικο κναλι NTV εδειχνε την αρχη και την πορεια του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ
  κρατους με αφετηρία την ΠΕΛΛΑ και οχι τα Σκόπια οπως ισχυριζεται ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
  ( και η ΑΝΕΛ του περιβοητου μεχρι χθες ιπποτη της ΝΔ και ως ιδρυτης της ΑΝΕΛ
  ελεγε προεκλογικα = δεν θελω τα παιδιά μου να με αποκαλουν προδοτη και ουδεποτε
  θα διανοηθώ να κυβερνησω με τους αλητες της Αριστεας συριζαιους ,λοιπον???) =
  και οτι η σλαβικη γνωσσα δεν εχει ΚΑΜΙΑΝ σχεση με την μακεδονια κι ουδεποτε
  μιλουσαν οι μακεδονες ΣΛΑΒΙΚΑ κυριε ανικανε προεδρε και εσυ Πρωθυπουργέ
  και ντρεπομε που σε αποκαλω πρθυπουργό διοτι εισαι ανικανος, κατωχειρωσες
  τις θεσεις των σκοπιανων δια 11 δισ. ευρώ που πηρες απο την Μερκελ .

 11. avatar Sama

  Χαχαχαχαχαχα...ω ρε δεν έφυγαν τα μνημόνια; τζάμπα τα καλαματιανα και τα νταούλια;

  1. avatar το τρικυκλο των συριζανελ…περασε απο πλατεια

   αποχορεψανε τα καλαματιανα με το λυρατζη.....ψαχνονται να πληρωσουν τον ενφια....διοδια....φορους.....λουφαξαν.....τωρα τους χορευει στο ταψι οπως ολους μας....ματι ηταν αυτο το ξεφρενο γλεντι της πλατειας.....σκιζανε μνημονια...καταργουσανε ενφια....δινανε συνταξεις....και τα σανοφαγα...δωστου χορους,,,,σας βγηκαν απο τη μυτη σας....

 12. avatar George7015

  Οι γνωστές αλητείες της αριστεράς.....

 13. avatar te

  καλα ρε παληκαρια δεν τελειωσανε τα μνημονια, δεν καναμε καθαρη εξοδο
  γιατι παλι αυτοι ζητανε εξηγησεις.
  δηλαδη ο πολυχρονεμενος μας παλι αληθειες μας ελεγε

  1. avatar Ενας καποιος..

   Καλα..πιες κανα καφε γιατι κοιμασαι ορθιος αι μετα ψαξε το τι θα κανουν οι θεσμοι

   1. avatar θεσμοι??????

    σας τσουζει η τροικα?????στο χιλτον????με κοκκινα σακκιδια μετρα??????τσακαλος???????

   2. avatar η κυβερνηση κοιμαται στα 4……

    και πισω οι αμερικανοι...και οι τροικανοι...δερνουν με μετρα.....και ο ψευταλεξης υπογραφει ολαααααα

   3. avatar τριαλαρο

    θα έχουμε λεφτά για φρέντο ή να το ρίξουμε στον πολλά βαρύ και όχι? τι λένε στο μαξίμου τα συντρόφια σου?

   4. avatar Κάποιε…

    Αυτό που θα κάνουν οι θεσμοί είναι να τραβήξουν το αυτί του Τσιπρόκιο για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ και μετά θα δεις πως θα ακυρωθούν ένα-ένα τα μέτρα ανακούφισης........

    1. avatar Ενας καποιος..

     Ενταξει.. οταν δεν θα μειωθει η συνταξη του αμοιρου του πατερα σου, την διαφορα θα μου την δοσεις εμενα.. ετσι?? Και δεν θα ψηφισεις Κουλη .... Ετσι?

    2. avatar φτουφτου,,,,να μη μας εβρει και αυτο το κακο—τσιπρας—-

     οχι ηρθαν για καφε....για καθαρη εξοδο του ψευτη....ειναι προδοτες ξενοδουλοι απατεωνες γερμανοτσολιαδες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει