Εξετάζεται δραστική περικοπή των φοροαπαλλαγών

Έρχεται νέος ενιαίος εταιρικός φόρος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:23
17/07/2012
Εξετάζεται δραστική περικοπή των φοροαπαλλαγών
3
loading

Ακόμα υψηλότερη θα είναι η φορολογική επιβάρυνση για εκατομμύρια φορολογούμενους, είτε μισθωτούς και συνταξιούχους, είτε ελεύθερους επαγγελματίες, λόγω της δραστικής περικοπής των φοροαπαλλαγών, που
εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Πρόκειται για δαπάνες, που μέχρι σήμερα μας εξασφαλίζουν - έστω και μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια - διόλου ευκαταφρόνητες εκπτώσεις από το τελικό ποσό του φόρου.

Ο λόγος - μεταξύ άλλων - για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, τα δίδακτρα, τα ασφάλιστρα, τα ενοίκια, την ιατρική περίθαλψη, τις απαλλαγές παό φόρους μεταβιβάσεων, κληρονομιών δωρεών ή γονικών παροχών, ακόμα και τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. σε νησιωτικές περιοχές.

Πρόθεση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, είναι οι συγκεκριμένες απαλλαγές να δίνονται πλέον με κριτήρια, που θα αφορούν το εισόδημα, τον τόπο κατοικίας και την οικογενειακή κατάσταση κάθε φορολογούμενου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα υπάρξει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, το οποίο δεν θα παολαμβάνει πλέον καμία φοροαπαλλαγή και θα καλείται να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη απέναντι στην εφορία.

Από την άλλη πλευρά, τα νέα είναι ευχάριστα σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, καθώς σχεδιάζεται η καθιέρωση ενός, μειωμένου και ενιαίου φόρου για κάθε μορφής εταιρία.

Ο συντελεστής σχεδιάζεται να υποχωρήσει στο 15% σε δύο φάσεις, αφού πρώτα, δηλαδή, περάσει από το 20%.
Αντίστοιχη μείωση βρίσκεται υπό επεξεργασία σε ό,τι αφορά και το φόρο επί των μερισμάτων ανώνυμων εταιριών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar teddy

    δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα πραγματικά έξοδα δεν αφαιρούνται από το εισόδημα. είναι εντελώς παράλογο

  2. avatar alkooliko_tzitziki

    Δακτυλος του ΣΥΡΙΖΑ μαγκες εκοψε τις φοροαπαλλαγες και τον φορο των επιχειρησεων...υπονομευουν την κυβερνηση τα κουμμουνια..θελουν να μας στερησουν την ευτυχια του να ειναι κανεις στο ευρω...να μας κανουν να δαγκασουμε τα μηλα ως αλλες Ευες!!...ξουτ οφι...ξουτ....ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ...ΒΡΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ...

  3. avatar ΟΙΩΝΟΣ

    Έτσι θα φτάσετε σε αυτοκτονία 2000 ακόμα ανθρώπους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει