Δύο χιλιάδες φοροφυγάδες που δεν είχαν πληρώσει στα ταμεία του δημοσίου ούτε ένα ευρώ, ποτέ στα χρονικά, εντόπισε η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας.

Οι φοροφυγάδες αυτοί απέκρυψαν από το υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης, εισοδήματα ύψους έξι δισεκατομμυρίων ευρώ. Το 25% της φοροδιαφυγής αφορά το λιανικό και χονδρικό εμπόριο, το 22% τον οικοδομικό τομέα, το 11% τις βιοτεχνίες και δραστηριότητες μεταποίησης, το 5,5% εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Μία από τις πιο «κραυγαλέες» περιπτώσεις είναι αυτή ενός ένα καφέ- μπαρ, κοντά στην ορεινή τουριστική περιοχή Κουρμαγιέρ, το οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια απέκρυψε εισπράξεις 350.000 ευρώ, και ένα ζαχαροπλαστείο στη νότια πόλη Ρέτζιο Καλάμπρια, που από το 2010 μέχρι σήμερα “ξέχασε” να δηλώσει 400.000 ευρώ και το οποίο, επίσης, απασχολούσε αδήλωτο προσωπικό.

Στη κωμόπολη Γκράντο -κοντά στην Τεργέστη- ένας ξενοδόχος, του οποίου τα δωμάτια τα τελευταία χρόνια ήταν πάντα πλήρη, με εισπράξεις 500.000 ευρώ, δεν θεώρησε ότι πρέπει να καταβάλλει τους σχετικούς φόρους. Στη Βενετία, ένας φωτογράφος που είχε απαθανατίσει τις “μοναδικές στιγμές” διακοσίων γάμων, είχε εκδώσει μόλις τριάντα πέντε αποδείξεις.

Τέλος, ένας φοροφυγάς χρυσοχόος στην πόλη Μπρέσια, έξω από το Μιλάνο έδινε αποδείξεις στους πελάτες του, αλλά δεν τις δήλωνε ποτέ στις φορολογικές δηλώσεις του, συσσωρεύοντας εισόδημα 1,5 εκατομμύριο ευρώ, με οφειλές για ΦΠΑ ύψους 300.000 ευρώ.