Από «ηλεκτρονικό κόσκινο» θα περνάνε οι μισθοί του Δημοσίου. Το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να περάσει στην ηλεκτρονική αναβάθμιση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Σήμερα το 91% των 646.887 υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ενώ σύντομα και το 9% των υπολοίπων μισθοδοτούμενων θα ενταχθεί εντός συστήματος.

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο τα υφιστάμενα δεδομένα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών θα πρέπει να περιέλθουν σε νέο ηλεκτρονικό αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο θα αξιολογεί την πληρωμή των υπαλλήλων βάσει του ενιαίου μισθολογίου.

Σημειώνεται πως μέσα στο Μάρτιο η Κυβέρνηση θα αναθέσει σε αναλογιστική εταιρεία την εξειδικευμένη εκτίμηση του νέου μισθολογίου, η οποία θα επικεντρωθεί στις μισθολογικές ωριμάνσεις που ενσωματώνονται στο νέο μηχανισμό προαγωγών.

Εάν από την εκτίμηση αποκαλυφτεί οποιαδήποτε υπερβολική μισθολογική ωρίμανση στις αποδοχές, οι κανόνες προαγωγής θα αναπροσαρμοσθούν πριν το τέλος του 2012.

Καμία δε προαγωγή δεν θα πραγματοποιείται πριν την σχετική εκτίμηση, αλλά και την θεσμική αναπροσαρμογή των κανόνων προαγωγής.