Θα πωληθεί έως και το 70% του Ελληνικού

Δηλώσεις στο Bloomberg έκανε στέλεχος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων


ΕΛΛΑΔΑ
20:24
27/01/2012
Θα πωληθεί έως και το 70% του Ελληνικού
1
loading

Το 70% της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε. μαζί με τα δικαιώματα διαχείρισης και ανάπτυξης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου θα πωλήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή για την ακίνητη περιουσία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων Ανδρέα Ταπραντζή στο Bloomberg. Όπως είπε, «θα πωληθεί μεταξύ του 66% και 70% στη δημόσια προσφορά, που θα γίνει».

Το Ταμείο ξεκίνησε πριν από ένα μήνα τη διαδικασία δημόσιας προσφοράς για το πλειοψηφικό ποσοστό στην  ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε., που θα κρατήσει τα δικαιώματα να αναπτύξει την έκταση με μακροπρόθεσμη ενοικίαση.

«Όταν η έκταση πωληθεί κάποια στιγμή, εμείς ή όποιος είναι επικεφαλής του Ταμείου τότε, πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει ή θα πουλήσει το μερίδιο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Κώστας Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος αρνήθηκε να αποκαλύψει τη διάρκεια της εκμίσθωσης ή τα έσοδα, που μπορεί να φέρει,  λέγοντας μόνο ότι θα κρατήσει δεκαετίες και θα έχει αρκετή διάρκεια για τον επενδυτή και τους δανειστές του ώστε να πάρουν πίσω τα χρήματά τους από την επένδυση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Boo

    ΟΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει