Διακόπηκαν οι εργασίες του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα και αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη «τεχνικές διαβουλεύσεις» ανάμεσα στον πρόεδρο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε και τον γάλλο υπουργό Μπρινό λε Μερ.

Στόχος των διαβουλεύσεων είναι η γεφύρωση των διαφορών που υπάρχουν. Ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα πως «περιμένω και εργάζομαι για μια συμφωνία σήμερα, αλλά δε θα είναι η τελική συμφωνία».

Ο Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι η τελική και συγκεκριμένη απόφαση για τα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα ληφθεί μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, δηλαδή του χρόνου. Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ θέλει μεγαλύτερη σαφήνεια για τα μέτρα για το χρέος και αυτό εξετάζει σήμερα το Eurogroup.

O πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι στόχος σήμερα είναι να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Πρόσθεσε επίσης ότι σε κάποια θέματα υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις, όπως για παράδειγμα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και τόνισε ότι ως τη λήξη του ελληνικού προγράμματος θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σε όλα τα θέματα.

Νωρίτερα, την επικύρωση της έκθεσης των θεσμών για τα προαπαιτούμενα από το σημερινό EuroWorking Group χωρίς να εκφραστεί κάποια ένσταση επιβεβαίωσε πηγή της ελληνικής κυβέρνησης. Η εν λόγω πηγή ανέφερε επίσης πως κατά την πρωινή συνεδρίαση ξεκίνησε και η συζήτηση για το χρέος, η οποία θα συνεχιστεί σε επίπεδο υπουργών.

«Υπάρχουν πολλές απόψεις και πολλές τεχνικές λύσεις» σημείωσε η ίδια πηγή, υπενθυμίζοντας επίσης ότι το ελληνικό ζήτημα είναι τελευταίο στην ατζέντα του Eurogroup και η σημερινή συνεδρίαση προβλέπεται να είναι μακρά.