Να μην έχει η φορολογία στα ακίνητα μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα και να επιβάλλεται επί των πραγματικών τιμών, αυτών, δηλαδή, που ισχύουν στη δοκιμαζόμενη αγορά ακινήτων, επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος, το επισημάναμε από την αρχή. Ότι ο συμπληρωματικός φόρος εκτοξεύει το φορολογικό βάρος, επίσης. Πλέον, όμως, αυτό που ζει φέτος η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, αλλά και πολλά νοικοκυριά, ξεπερνά κάθε προηγούμενο» αναφέρει ο κ. Κόλλιας.

Παράλληλα, τονίζει ότι «με τη μείωση κατά 33% του αφορολόγητου για τον συμπληρωματικό φόρο και την κατάργηση εκπτώσεων και απαλλαγών, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά δύσκολα διαχειρίσιμο για πολλούς ιδιοκτήτες. Το ζητούμενο δεν είναι να δημοσιοποιούμε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ότι κάποιοι πληρώνουν λιγότερα. Το ζητούμενο είναι η φορολογία στα ακίνητα πρώτον, να μην έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα, απλά για να μπαλώνουμε τρύπες στα δημόσια ταμεία και δεύτερον, να επιβάλλεται επί των πραγματικών τιμών, αυτών, δηλαδή, που ισχύουν στη δοκιμαζόμενη αγορά ακινήτων».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.