Φορολογικός έλεγχος πρώτα σε όσους εμποδίζουν τους ελεγκτές

Όξυνση του φαινομένου, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, καταγγέλλει η Κατερίνα Σαββαΐδου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:02
25/08/2015
Φορολογικός έλεγχος πρώτα σε όσους εμποδίζουν τους ελεγκτές
2
loading

Η εφορία θα ελέγχει κατά προτεραιότητα τους φορολογούμενους που παρεμποδίζουν τον έλεγχο από τους ελεγκτές της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Με εγκύκλιο της η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, δίνει εντολή στους ελεγκτές να αποστέλλουν απευθείας στη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων τα στοιχεία των φορολογούμενων και των λογιστών που παρεμποδίζουν τον φορολογικό έλεγχο.

Το φαινόμενο έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, όπου σε αρκετές περιπτώσεις οι ελεγκτές της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προπηλακίζονται από τους φορολογούμενους, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τον φορολογικό έλεγχο. Με τον τρόπο αυτό η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι οι φορολογούμενοι αυτοί δεν πρόκειται να γλιτώσουν τον έλεγχο, αλλ’ αντίθετα θα καταγράφονται και θα ελέγχονται κατά πρώτη προτεραιότητα.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι ελεγκτές μπορούν να ζητούν τη συνδρομή της ΕΛΑΣ για τη διευκόλυνση του ελέγχου, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar jjohn

    δεν μου αρκεί..
    να τους κλείνουν το μαγαζί για 1 βδομάδα!!!
    θα σου πω μετά εγώ αν θα αρνηθούν έλεγχο!!!

  2. avatar ΙΩΑ

    Κ.ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ ΑΥΤΟ ΑΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΞΙΑ ΕΠΑΙΝΟΥ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ.ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει