Σήμερα υπέγραψε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας την αγορανομική διάταξη που αφορά στις «καθαρές τιμές» στο ράφι των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με δηλώσεις της σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Η υπουργός τόνισε ότι στις προσπάθειες που καταβάλει το υπουργείο για την πάταξη του πληθωρισμού και τη μείωση των πιθανοτήτων σύστασης καρτέλ στην αγορά εντάσσεται και η υπογραφή της σχετικής αγορανομικής διάταξης, με την οποία επιβάλλεται η διαφάνεια στις συναλλαγές προμηθευτών και λιανεμπόρων για καθαρές τιμές στο ράφι.

Η Λούκα Κατσέλη εξέφρασε επίσης την πεποίθησή της ότι η ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει σήμερα με κοινή προσπάθεια της πολιτείας, των πολιτών και των επιχειρηματιών.

Η υπουργός υπενθύμισε ότι στόχος είναι η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ να φτάσει στο 15% στο τέλος του έτους, γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί σχέδιο αναπτυξιακών παρεμβάσεων για τη Θεσσαλονίκη όπως αυτό που ανακοινώθηκε ήδη για την Δυτική Αθήνα και ανέφερε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο με στόχο να έχει ψηφιστεί πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε ότι αφορά στις μεγάλες επενδύσεις, η Λούκα Κατσέλη σημείωσε ότι ήδη έχουν ξεμπλοκαριστεί έργα 1 δισ. ευρώ από το σύνολο των 20 δισ. που μένουν μπλοκαρισμένα και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν απεγκλωβιστεί αρκετά από τα συνολικά 25 έργα που αφορούν σε αυτή την κατηγορία.

Σχετικά με τα κλειστά επαγγέλματα η υπουργός ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει απλοποιηθεί η διαδικασία για τα τεχνικά επαγγέλματα, ενώ προωθείται και η αναμόρφωση του νόμου που αφορά στη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.