Η επαγγελματική μου ενασχόληση ως Οικονομολόγος/Σύμβουλος Επιχειρήσεων δεν μου επιτρέπει ποτέ και για κανέναν λόγο τη στασιμότητα. Η στασιμότητα οδηγεί στην αδράνεια και αυτή με τη σειρά της στον μαρασμό, στη φθορά, στη πτώση, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο σύγχρονος επιχειρηματίας ανεξάρτητα του μεγέθους του πρέπει να αναζητά αδιάλειπτα την ανάπτυξη, την εξέλιξη του μέσα από ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, τόσο σε τοπικό όσο και σε «global» επίπεδο.

Η πραγματικότητα αυτή πολλαπλασιάζεται σε μία πόλη όπως η Αθήνα μας, η οποία πληθυσμιακά συγκεντρώνει έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων που ζουν, εργάζονται, επιχειρούν μόνιμα αλλά παράλληλα έχει και ένα τεράστιο αριθμό τουριστών οι οποίοι την επισκέπτονται, ως ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτισμικά παγκόσμια κέντρα.

Σε αυτή τη πόλη η επιχειρηματικότητα και ο οικονομική ανάπτυξη πρέπει να θεωρούνται έννοιες απολύτως αλληλένδετες. Για αυτόν ακριβώς το λόγο και το πρόγραμμα του Κώστα Μπακογιάννη, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Όση προσπάθεια και αν έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αυτή δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, αλλά έναν διαρκή αγώνα για τη πρόοδο, την ευημερία, την εξελικτική πορεία της επιχειρηματικότητας.

Το σχέδιο ώθησης της αναπτυξιακής διαδικασίας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται τον Νοέμβριο του 2020 μετά από διαβούλευση με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης μας και οδήγησε σε δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκές και συγχρηματοδοτούμενες πηγές χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου, αποτελεί τον οδηγό για τα επόμενα χρόνια και μια κληρονομιά απολύτως πολύτιμη.

Το νέο σχέδιο και οι παράμετροι του οι οποίοι θα συνεχίσουν να αξιοποιούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή αφορούν προγράμματα για την τόνωση και ανάπτυξη του τοπικού οικονομικού οικοσυστήματος με βάση το πρόγραμμα του Δήμου για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη της Αθήνας το οποίο θα χρηματοδοτηθεί και αυτό από ευρωπαϊκούς πόρους, η σύναψη συμφωνιών για επιστημονικά συνέδρια, η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητάς με ψηφιακά εργαλεία προσέγγισης και εξυπηρέτησης του πελατολογίου τους, η ανάδειξη υπηρεσιών ποιότητας στον χώρο του τουρισμού οι οποίες θα αναδείξουν οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα της Αθήνας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, η υπευθυνότητα και συνέπεια στο ότι αυτό που προσφέρουμε έχει σχέση όχι μόνο με το κέρδος αλλά και με τη πεποίθηση ότι ο κάθε ένας από εμάς σε κάθε έκφανση της επιχειρηματικότητας του εκπροσωπεί την πόλη του, το μέλλον της, τη φήμη της, την ίδια την επιβίωση της σε συνάρτηση με τον ανταγωνισμό.

Επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη είναι για την Αθήνα μας ένας δρόμος, μία προοπτική, που μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον μας όπως το θέλουμε και το ονειρευόμαστε , όλοι μαζί για μια «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ».

  • Ο Ζήσης Ε. Ψαρράς είναι Οικονομολόγος/Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» του Κώστα Μπακογιάννη