Το κοάλα που διέσωσε μία γυναίκα, τυλίγοντάς το στην μπλούζα της,  από την πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, υπεβλήθη σε ευθανασία σε νοσοκομείο για ζώα εξαιτίας εκτεταμένων εγκαυμάτων.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το βίντεο στο οποίο φαίνεται η γυναίκα να σώζει το ζωάκι από τη φωτιά στο Long Flat έγινε viral πριν από μία περίπου βδομάδα.

Το τραυματισμένο μαρσιποφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για κοάλα του Port Macquarie, όπου οι κτηνίατροι περιποιήθηκαν τα εγκαύματά του και του δόθηκε το όνομα Ellenborough Lewis από το εγγόνι της γυναίκας.

Την Τρίτη όμως το νοσοκομείο ανακοίνωσε τα δυσάρεστα νέα σε όσους παρακολουθούσαν την πορεία της θεραπείας του κοάλα.

«Σήμερα αποφασίσαμε να “κοιμίσουμε” τον Ellenborough Lewis» ανακοινώθηκε σε ανάρτηση στο Facebook.

«Τον θέσαμε σε γενική αναισθησία σήμερα το πρωί για να αξιολογήσουμε τα εγκαύματά του και να αλλάξουμε τους επιδέσμους. Πρόσφατα αναρτήσαμε ότι “Τα εγκαύματα μπορούν να επιδεινωθούν πριν να βελτιωθούν”. Στην περίπτωση του Ellenborough Lewis, τα τραύματα επιδεινώθηκαν χωρίς δυστυχώς να υπάρχει ελπίδα βελτίωσης».

Το κοάλα υπέφερε από εγκαύματα στα πέλματα, τα πόδια, τα μπράτσα και το εσωτερικό των ποδιών.

Πριν από λίγες μέρες το νοσοκομείο ανέφερε ότι δεν κρατούσε στη ζωή τα κοάλα αν αυτό σήμαινε ότι θα υποφέρουν από έντονους πόνους και θα ταλαιπωρηθούν.