Λίγο μετά το περιστατικό με τη φάλαινα που έμεινε αβοήθητη έξω από το νερό για 25 λεπτά στο θαλάσσιο πάρκο Sea World στη Φλόριντα, ένα νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η φιλοζωική οργάνωση PETA προκαλεί ξανά θύελλα αντιδράσεων.

Το βίντεο τραβήχτηκε πέρυσι στο θαλάσσιο πάρκο SeaWorld στο Σαν Αντόνιο του Τέξας και δείχνει ένα δελφίνι που πήδηξε έξω από την πισίνα να αιμορραγεί αβοήθητο στο έδαφος. Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που τουρίστες τάιζαν τα δελφίνια, πριν το πάρκο ανοίξει για το κοινό.

Το δελφίνι προσέκρουσε σε άλλο δελφίνι ενώ προσπαθούσε να κάνει κάποιο κόλπο με αποτέλεσμα να βρεθεί έξω από την πισίνα.

Κατά τη διάρκεια του ατυχήματος στην πισίνα βρισκόταν μόνο ένας φροντιστής, ο οποίος έριχνε νερό στο πληγωμένο δελφίνι.

Επισκέπτες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν ωστόσο ο φροντιστής τους απέτρεψε γιατί το ζώο ήταν πολύ βαρύ, οπότε το εγχείρημα θεωρήθηκε επικίνδυνο.

Μετά από ώρα έφτασαν στο σημείο και άλλοι φροντιστές, οι οποίοι μετέφεραν το τραυματισμένο δελφίνι στην πισίνα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Sea World στο Σαν Αντόνιο το δελφίνι είναι καλά στην υγεία του, εξετάστηκε από κτηνίατρο και μεταφέρθηκε στο νερό σε λιγότερο από 30 λεπτά.Το βίντεο παρέδωσε πρόσφατα στην PETA αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Πηγή: econews.gr