Το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής στην Κορώνεια σε αεροφωτογραφίες

Χιλιάδες τα νεκρά ψάρια - Η στάθμη του νερού έχει κατέβει δραματικά


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
12:01
20/09/2019
Το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής στην Κορώνεια σε αεροφωτογραφίες
3
loading

Τις τελευταίες μέρες, γύρω από τη λίμνη Κορώνεια, εκβράστηκαν χιλιάδες νεκρά ψάρια και οι αεροφωτογραφίες μαρτυρούν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής. Η στάθμη του νερού έχει κατέβει πλέον δραματικά, φτάνοντας στα μεγάλα βάθη μόλις στα 60 με 80 εκατοστά.

«Από 2,80 μέχρι τρία μέτρα, που ήταν το βάθος της λίμνης, μέχρι πριν από πέντε-έξι χρόνια, φτάσαμε σήμερα στα λίγα εκατοστά λόγω της ανομβρίας αλλά και της μη συντήρησης των έργων που συμβάλουν στη διοχέτευση νερού στην Κορώνεια» είχε πει πριν λίγες μέρες στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας, Βόλβης και Χαλκιδικής, Δήμητρα Μπόμπορη.

Όπως ανέφερε, με τα τεχνικά έργα που είχαν υλοποιηθεί το 2012, αποκαταστάθηκε η επικοινωνία της λίμνης με τα ρέματα και αναπτύχθηκε σημαντικά η ιχθυοπανίδα, καθώς παρατηρήθηκαν οκτώ με εννέα είδη.

«Εκτός από την ανομβρία, σημαντικό ρόλο στη μείωση της στάθμης της λίμνης παίζει η φραγή, με φερτά υλικά και καλάμια, του καναλιού που έχει δημιουργηθεί για την εκτροπή δύο χειμάρρων αλλά και των θυροφραγμάτων, που ανοίγουν κατά περίπτωση, για να διοχετεύουν με νερό την Κορώνεια και δεν έχουν συντηρηθεί» ανέφερε η πρόεδρος του Φορέα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Κώστακης

  Να πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι

 2. avatar Να τι σε περιμένει…

  Προάγγελος της καταστροφής της Χαλκιδικής από τις άδειες που χορηγήθηκαν στο ρυπογόνο εργοστάσιο χρυσού! Χατζηδάκης - Άδωνις ξεπουλάνε τα φιλέτα της Ελλάδος, χωρίς να υπολογίζουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής!
  Αρκεί να πέφτουν οι μίζες!

  1. avatar οικοδομος

   "Όπως ανέφερε, με τα τεχνικά έργα που είχαν υλοποιηθεί το 2012, αποκαταστάθηκε η επικοινωνία της λίμνης με τα ρέματα και αναπτύχθηκε σημαντικά η ιχθυοπανίδα, καθώς παρατηρήθηκαν οκτώ με εννέα είδη. Βεβαια με την χρυση 5ετια Συριζα ολα δουλευαν στον αυτοματο...Αλλα εσυ βλεπεις τον ΑΔΩΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει