Κλειστή έως το 2021 θα παραμείνει η θρυλική παραλία της Ταϊλάνδης που «πρωταγωνίστησε» στην ταινία «The beach» με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Πρόκειται για τη ειδυλλιακή Maya Bay στο νησί Phi Phi Leh, η οποία είχε κλείσει προσωρινά πέρσι, όταν οι αρμόδιες αρχές της Ταϊλάνδης διαπίστωσαν πως η μεγάλη αύξηση του αριθμού των τουριστών είχε προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο περιβάλλον.

Πριν κλείσει, όπως υπενθυμίζει το BBC, έως 5.000 επισκέπτες κατέφταναν καθημερινά, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των κοραλιών της να είναι νεκρό.

Οι αρχές, όπως γράφει το βρετανικό δίκτυο, παρέτειναν τώρα την απαγόρευση των επισκέψεων για ακόμα δύο χρόνια, για να δώσουν στο οικοσύστημα της πανέμορφης παραλίας το περιθώριο να ανακάμψει.

Μετά το «κλείσιμό» της, οι ειδικοί, που παρακολουθούν την εξέλιξη της χλωρίδας και της πανίδας στην περιοχή, παρατήρησαν ότι επέστρεψαν οι καρχαρίες.

Σύμβουλος του υπουργείου Εθνικών Πάρκων της Ταϊλάνδης είχε πει στο BBC τον Ιανουάριο πως όταν το πάρκο θα ανοίξει και πάλι, ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι περιορισμένος και τα σκάφη δεν θα επιτρέπεται να δένουν στα νερά της παραλίας.

Υπέρ του να ανοίξει και πάλι η φημισμένη παραλία είναι οι τοπικοί τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν.