Σε μια τελετή λίγο έξω από το Σιάτλ γιόρτασε χθες η Boeing την παράδοση του αεροσκάφους Dreamliner στην ιαπωνική All Nippon Airways (ANA).

Το Dreamliner μπορεί να πετάξει με 20% λιγότερα καύσιμα χάρη στη μονοκόμματη άτρακτό του, που είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα και πλαστικό αντί για αλουμίνιο, όπως και τα φτερά του. Το αεροσκάφος είναι φιλικό προς το περιβάλλον και το επιβαρύνει με μικρότερη ποσότητα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Το νέο Boeing έχει δύο διαδρόμους, τα μεγαλύτερα παράθυρα στην κατηγορία του και υψηλότερα επίπεδα υγρασίας στον αέρα της καμπίνας, προκειμένου να περιορίζονται όσο γίνεται περισσότερο οι συνέπειες του jet lag και οι 290 επιβάτες του να φθάνουν στον προορισμό τους χωρίς να αισθάνονται καταπονημένοι.

Μεταξύ των πρώτων ομίλων που παρήγγειλαν τα νέα αεροσκάφη της Boeing είναι οι βρετανικές Thomson Holidays, η British Airways και η Virgin, που αναμένεται να έχουν παραλάβει συνολικά 50 Dreamliner, εξοπλισμένα με κινητήρες της Rolls-Royce, έως την άνοιξη του 2014.

Η πρώτη του εμπορική πτήση, από το Τόκιο στο Χονγκ Κονγκ, θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Οκτωβρίου.