Ποιος είναι ο πλανήτης που μπορεί να επηρεάσει το μέλλον της Γης

«Πλανήτης X» και «Πλανήτης Εννιά» διχάζουν την επιστημονική κοινότητα - Διαβάστε τις θεωρίες


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
23:12
07/04/2016
Ποιος είναι ο πλανήτης που μπορεί να επηρεάσει το μέλλον της Γης
21
loading

Η ανακοίνωση εύρεσης αποδείξεων για την ύπαρξη ενός 9ου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα, το φετινό Ιανουάριο, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Ωστόσο, τα ευρήματα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, δεν συνοδεύονταν μόνο από χειροκροτήματα, αλλά επανέφεραν και στο προσκήνιο μια θεωρία 30 ετών που προτάθηκε για να εξηγήσει τις μαζικές εξαφανίσεις ζωής από τη Γη, όπως συνέβη με τους δεινόσαυρους. Τα περιστατικά αυτά εξαφάνισης σημειώνονταν ανά περίπου 27 εκατομμύρια έτη, παρουσιάζοντας μια αξιοσημείωτη περιοδικότητα.

Η θεωρία αυτή που ανέπτυξαν το 1985 οι Daniel Whitmire και John Matese, πρότεινε ότι οι μαζικές εξαφανίσεις στη Γη κάθε 27 εκατ. χρόνια προκαλούνται από πτώσεις κομητών εξαιτίας βαρυτικών ασταθειών που οφείλονταν στην τροχιά ενός μεγάλου πλανητικού σώματος.

Δεδομένου ότι τη χρονιά εκείνη, ο επιστημονικός κόσμος θεωρούσε πως το ηλιακό μας σύστημα φιλοξενεί 9 πλανήτες (με 9ο τον Πλούτωνα), έδωσαν στο μυστηριώδες αυτό πλανητικό σώμα την ονομασία «Πλανήτης Χ», από τη λατινική αρίθμηση για το «10».

Τα χρόνια πέρασαν και πριν μια δεκαετία ο Πλούτωνας έπαψε να θεωρείται «πλανήτης», αφήνοντας μόνο 8 σώματα στο ηλιακό μας σύστημα με τον τίτλο αυτό. Έτσι, όταν το φετινό Ιανουάριο, αστρονόμοι από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, παρατήρησαν πως ουράνια σώματα στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος, κινούνται με τέτοιον τρόπο που υποδηλώνει ότι δέχονται τη βαρυτική επίδραση ενός κρυμμένου πλανήτη, έσπευσαν να μιλήσουν για τον «Πλανήτη Εννιά».

Το πλανητικό αυτό σώμα βρίσκεται πολύ πιο μακριά από τον Πλούτωνα κι έτσι για μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο χρειάζεται από 10.000 έως 20.000 χρόνια.

Η ανακάλυψη αυτή έφερε τον Daniel Whitmire και την παλιά εκείνη θεωρία ξανά στο προσκήνιο. Σύμφωνα με τη θεωρία, καθώς ο «Πλανήτης Χ» περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, σταδιακά αλλάζει η κλίση της τροχιάς του και περνά από μια ζώνη κομητών κάθε 27 εκατ. χρόνια. Οι κομήτες αυτοί εκτοξεύονται προς το εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος, προκαλώντας και τις εξαφανίσεις στη Γη.

Ωστόσο, το κατά πόσον ο θεωρητικός «Πλανήτης Χ» και ο «Πλανήτης 9» (εάν η ύπαρξή του επιβεβαιωθεί) ταυτίζονται, είναι ακόμη ανοιχτό προς συζήτηση.

Ο καθηγητής Michael E. Brown που βρίσκονταν πίσω από τις αποδείξεις για την ύπαρξη του 9ου πλανήτη, μιλώντας στη Daily Mail, δήλωσε ότι ο «Πλανήτης Εννιά» τον οποία αναζητά, πιθανότατα δεν είναι ο «Πλανήτης Χ» που ήλπιζαν οι Whitmire και Matese.

«Ενώ αυτή η ιδέα μπορεί ή μπορεί και να μην έχει λογική, δεν έχει στα σίγουρα να κάνει με τον "Πλανήτη Εννιά", ο οποίος βρίσκεται πολύ πιο κοντά στον Ήλιο και γι’ αυτό χρειάζεται "μόνο" 15.000 χρόνια για μια πλήρη περιστροφή», δήλωσε ο Brown.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα λόγια αυτά δεν πτοούν τους λογής-λογής συνωμοσιολόγους, που πέρα από την τυφλή τους πίστη στη θεωρία για τον «Πλανήτη Χ», ισχυρίζονται ότι η επόμενη περιοδική καταστροφή εξαιτίας των κομητών, είναι ζήτημα μηνών να συμβεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar SCULLY

  ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΤΑΤΡΑΚ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΤΟΚΟΓΛΥΦΑΡΟΥΣ,ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ,ΕΤΑΙΡΟΥΣ???ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ!!!

  1. avatar ΑΑA

   Ανοιχτό σε προτάσεις σε βλέπω λολ
   Για κάτι ποιο λόκαλ όπως επιδημία Ζόμπι τι λες;
   Η ΧριστοΔουλοπούλου δεν απέχει και πολύ απο το να τρέφετε με εγκέφαλους!

 2. avatar Reality1

  Τό σημείο κλειδί είναι ότι ή τροχιά του είναι ανοιχτή καί εν γένει τρισδιάστατη. Οι επίπεδες κλειστές ελλειπτικές τροχιές γύρω από τόν Ήλιο ισχύουν αυστηρά στήν
  σημειακή Νευτώνεια προσέγγιση καί χωρίς τίς αλληλεπιδράσεις τών πλανητών μεταξύ τους ή μέ ότι άλλο έχει μάζα (π.χ. τό Σύννεφο Όορτ)..Η αλλαγή στήν κλίση τής τροχιάς ανά έτος δέν είναι δραματική αλλά πολύ μικρή, όμως αθροίζοντας στόν χρόνο στά 27 εκατομμύρια χρόνια μπορεί νά μάς δώσει τέτοια φαινόμενα λένε οι Whitmire καί Matese..

 3. avatar Γ Κανουπάκης

  Είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με όλους τους συνομιλητές. Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει την Ευρώπη και τον κόσμο. Στην λέξη κόσμος εμπεριέχεται η έννοια του πλανήτη. Ελπίζω ότι μεταξύ όλων των άλλων μεταβλητών για την επίτευξη του στόχου του θα έχει υπολογίσει και εκείνη του πλανήτη Χ.

 4. avatar Stateless

  "Μπορεί" να επηρεάσει τη γη σε 27 εκατομμύρια χρόνια ? Μπορεί? Τι πάει να πει μπορεί? Να μας πουν σίγουρα! Δεν μπορώ να κοιμάμαι με αυτό το άγχος!

 5. avatar Γκιοζης Καρας

  Φανταζομαι ποσο απογοητευμενος
  θα ειναι σε περιπτωση που δεν
  καταστραφει η γη τον Απριλιο..!

 6. avatar χοχοχοχο

  Αν δεν πάρουμε την πόλη πρώτα δεν θα γίνει τίποτα. Τόσες προφητείες και βγαίνει ένας συνταξιούχος και τα γειώνει όλα; Εκεί στο αμέρικα τον Παϊσιο δεν τον ξέρουν; Σε τι κόσμο ζούμε!

  1. avatar ΕΠΠ

   ΑΠΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΟΡΟΙΔΕΒΕΣ .

   1. avatar Nikath13

    Και θα κοροιδευει και καλα θα κ ανει....

 7. avatar Gore

  Μην φοβάστε παιδιά , δεν θα πάθει η Γή τίποτα από όσα λέει το άρθρο . Θα ''καθαρίσει'' για πάρτη της ανθρωπότητας ο Κυριάκαρος ο Μητσοτάκης που έρχεται με φόρα .
  Όπως και η αλήθεια είναι , ότι τους Δεινόσαυρους για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς στον πλανήτη , τους ''καθάρισε'' ο πατέρας του και όχι οι κομήτες και οι μετεωρίτες .

 8. avatar Χωματινος

  Μακάρι. ..

 9. avatar beast2016

  Τουλάχιστον να τελειώσει πρώτα η αξιολόγηση.

 10. avatar ΕΓΩ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ

  ΕΜ... ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ...ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ/// ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.. ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ..

 11. avatar Rs96028

  Άντε μπράβο, να σωθούμε από τον Αλέξη και την "μη" κυβέρνησή του.

 12. avatar ineth

  ΟΚ ας το δουμε λιγο. Ειναι λοιπον εξω απο το οπτικο παρατηρησιμο πεδιο και αρα μακραν εξω απο τον μακρυτερο πλανητη μας και με ενα αλβεδο που του επιτρεπει να μας διαφευγει τουλαχιστο στο οπτικο φασμα. Λοιπον. Στο απογιο της περηλιου τροχια ο μακριτερος πλανητης χρειαζεται περιπου μια ωρα να φτασει το φως αν θυμαμαι καλα. Ας αφησουμε τα 8 λεπτα ποτ κανει να μας φτασει στην ακρη. Θα πρεπει λοιπον ο πλανητης με αυτη τη μαζα να διαγραψει μια ελλειπτικη τροχια προς τη γη διανυοντας την αποσταση με περιπου 32.000 χιλιομετρα την ωρα. ΟΚ εφικτο. Εκεινο που δεν μας λενε ομως ειναι πως μια συνεχεις πορεια βασικης ελλειπτικης τροχιας πλανητη αλλαζει τοσο δραστικα. Εχω μονο δυο λεξεις να προσθεσω. CERN και Λιακοπουλος. Ετσι για το θεαθηναι και σας αφηνω να φαγωθειτε οπως παντα. Φιλια σε ολους.

  1. avatar ΕΠΠ

   ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΩ ΟΣΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΔΟΣΕΙΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΦΤΕΡΉ .

   1. avatar ineth

    Άντρας καράφλας αξύριστος ντουλάπα δίμετρος (1.85 νταξ...) Ατύχησες.

 13. avatar SportBilly

  Ααααα καλααα!! Σαλεμενος ο παππους...

 14. avatar Mihalis78

  Κανονικά δεν θα το πίστευα αλλά επειδή είναι το μόνο απο το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο κορόιδευαν πράγματα που δεν πρόκειται να συμβούν και τελικά συνέβησαν όλα (εκτός απο αυτό) αρχίζω να πείθομαι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει