Η «αγορά των χρυσόψαρων» (Goldfish Market) του Χονγκ Κονγκ είναι ένα περίεργο θέαμα, που προκαλεί ποικίλα συναισθήματα σε όσους το αντικρίζουν: χιλιάδες ψάρια (εξωτικά και μη), όλων των μεγεθών και χρωμάτων κρέμονται μέσα σε χιλιάδες σακουλάκια στους τοίχους των καταστημάτων της Mong Kok.

Η πώληση χρυσόψαρων έχει γνωρίσει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία 40 χρόνια, λόγω της έλλειψης χώρου στα σπίτια, που δεν επιτρέπει στην πλειοψηφία των ανθρώπων να έχουν ως κατοικίδιο ένα σκύλο ή μια γάτα.

Η πολύχρωμη αγορά εκτείνεται σε μερικά τετράγωνα από την Tung Choi Street North, όπου χιλιάδες χρυσόψαρα και τροπικά ψάρια κρέμονται σε πρόχειρες σακούλες, περιμένοντας να «υιοθετηθούν».

Η αγορά λειτουργεί σε καθημερινή βάση από τις 4 τα ξημερώματα μέχρι την ανατολή του ηλίου.

Τα καταστήματα που βρίσκονται στην οδό Tung Choi λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια. Η ζήτηση για χρυσόψαρα είναι αυξημένη, καθώς οι οπαδοί του φενγκ σώοι πιστεύουν ότι φέρνουν αρμονία στο σπίτι.

Το Χονγκ Κονγκ βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα των εξαγωγέων ζωντανών τροπικών ψαριών στον κόσμο κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 1980 και 1990.

Δείτε τις φωτογραφίες

goldfish1 goldfish2 goldfish3 goldfish4 goldfish5 goldfish6 goldfish7 goldfish18 goldfish9 ΨΑΡΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ