Σίγουρα, έχετε ακούσει τον όρο «comfort food», που χρησιμοποιείται για να δηλώσει το φαγητό που βοηθάει τον καθένα από εμάς να νιώσει καλύτερα μετά από μια δύσκολη ημέρα. Με λίγα λόγια είναι το φαγητό που μας χαλαρώνει.

Και μαντέψτε… Ένα από αυτά είναι και οι αγαπημένες μακαρονάδες! Το φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Αν. λοιπόν, θέλετε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας την αγαπημένη σας μακαρονάδα, επισκεφτείτε ένα από τα παρακάτω μαγαζιά της Αθήνας, όπου θα βρείτε τις πιο… κολασμένες!

Ovio

Το «παιδάκι» του τηλεοπτικού σεφ Πάνου Ιωαννίδη σερβίρει πιάτα βασισμένα στην ιταλική κουζίνα, τα οποία παρασκευάζονται με έμφαση στις ελληνικές, πρώτες ύλες.
Απόλλωνος 4, Αθήνα

Cupola

Το Cupola, στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Εδώ θα βρείτε ενδιαφέρουσες συνταγές σε ζυμαρικά που κάνουν την επιλογή πιάτου δύσκολη υπόθεση.
Eυφορίωνος 13, Παγκράτι

ΦΙΤΑ

Το σπαγγέτι αυγοτάραχο του ΦΙΤΑ είναι ο σοβαρός λόγος για να επισκεφτείτε το μαγαζί που κατάφερε να αποκτήσει μεγάλη φήμη στην πόλη για το πιάτο αυτό. Και όχι μόνο.
Ντουρμ 1, Νέος Κόσμος

Ακάκιος

Την θυμάστε τη διαφήμιση με τον Ακάκιο και τα μακαρόνια; Ε, το ομώνυμο εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις. Ο Ακάκιος είναι ένα αυθεντικό μακαρονάδικο, με τα πιάτα να μαγειρεύονται με μαεστρία και ελληνικές πρώτες ύλες (κυρίως ΠΟΠ) που θα σας κάνουν να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
Αγίας Τριάδος 1, Παλαιό Φάληρο

Oroscopo

Βρίσκεται για περισσότερες από τρεις δεκαετίες κοντά στο ξενοδοχείο Caravel και σερβίρει λαχταριστές μακαρονάδες. Εδώ, θα βρείτε μία από τις καλύτερες καρμπονάρες της πόλης με καπνιστό μπέικον με άπαχη κρέμα γάλακτος, αβγό και παρμεζάνα.
Αντήνορος 42, Ιλίσια