Η αυθεντική Orquesta Buena Vista Social Club συνεχίζει να διαδίδει το latin spirit παγκοσμίως και από το χάρτη των βασικών προορισμών της θρυλικής μπάντας δεν μπορούσε να λείπει η Ελλάδα και οι αμετανόητοι fans τους οποίους η διάσημη ορχήστρα θα συναντήσει σε τρία live show που θα στηθούν το καλοκαίρι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο!

Η 14μελής μπάντα, αποτελούμενη από τους Guajiro Mirabal, Barbarito Torres, Jesús Aguaje Ramos, και Manuel Galbán (αρχικά μέλη του σχήματος της Buena Vista Social Club) και μερικούς από τους πιο ταλαντούχους νέους κουβανέζους μουσικούς, όπως ο Carlos Calunga και ο Rolando Luna, έχει στο ενεργητικό της τεράστια μουσική παράδοση από κουβανέζικα όργανα αναπαράγοντας με τον καλύτερο τρόπο τους latin ρυθμούς (Son Montunos, Danzon, Cha Cha Cha, Boleros, Cuban Jazz) και την ατμόσφαιρα της Κούβας!

H ιστορία της Buena Vista Social Club προέκυψε σχεδόν τυχαία. Η θρυλική μπάντα ήρθε στο προσκήνιο από την ομώνυμη και πολύ επιτυχημένη ταινία του Wim Venders, αλλά και από την προσωπική ενασχόληση του διάσημου κιθαρίστα Ry Cooder, ο οποίος ταξίδεψε το 1996 στην Κούβα και βρήκε ορισμένους από τους κορυφαίους παραδοσιακούς μουσικούς της Αβάνα.

Η επιτυχία ήρθε άμεσα και ο διεθνής Τύπος έκανε λόγο για το φαινόμενο της κουβανέζικης μουσικής, το οποίο προέβαλε παγκοσμίως τη χώρα, τους μουσικούς και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της. Το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται μέσα από την αυθεντική Orquesta Buena Vista Social Club!

Στο Θέατρο Λυκαβηττού στις 4 Ιουλίου.