Η Ελληνικά Κελλάρια και το κρασί Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Λευκό συνόδευσαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Και διηγώντας τα να γελάς», του γελοιογράφου της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» Δημήτρη Χαντζόπουλου. Πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα από τον χώρο της τέχνης και της πολιτικής, παρευρέθησαν στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Ο λευκός οίνος Μελισσόμαντρα-Καλλιγά, των μοναδικών ποικιλιών Ασύρτικο και Ροδίτης, είναι ένα κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού. Αποτέλεσε τον ιδανικό σύντροφο για την έναρξη αυτής της καλλιτεχνικής έκθεσης.

Κλείνοντας μια πολιτική περίοδο της χώρας και πριν αρχίσει η επόμενη, ο αγαπημένος γελοιογράφος της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» Δημήτρης Χαντζόπουλος παρουσιάζει μια επιλεγμένη σειρά πολιτικών γελοιογραφιών με καυστικό χιούμορ από τα πολιτικά και τα κοινωνικά γεγονότα που στιγμάτισαν την Κρίση και τα μνημόνια της τετραετίας που πέρασε.

Με έμφαση πάντα στην εικαστική διάσταση των σκίτσων του, η έκθεση έχει άμεσες αναφορές και στο ζωγραφικό έργο του καλλιτέχνη-γελοιογράφου· τα σκίτσα λειτουργούν θαυμάσια σαν αυτόνομα έργα μικρών διαστάσεων.

Με αυτό το σκεπτικό, παράλληλα με την έκθεση, παρουσιάστηκε και το πρόσφατο Graphic Novel «Η ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ» του Εμμ. Ροΐδη (έκδοση The Athens Review of Books) ‒και ένα σχετικό video‒ για το πάντα επίκαιρο έργο στο πέρασμα του χρόνου και των καιρών.

Οι γελοιογραφίες εκδίδονται σε περιορισμένη έκδοση (1/6 έως 6/6), υπογεγραμμένες από τον καλλιτέχνη, σε ψηφιακή εκτύπωση Giclée από την Graphicon.

Η Ελληνικά Κελλάρια επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την άρρηκτη σχέση μεταξύ τέχνης και οίνου, συνοδεύοντας τα εγκαίνια της εξαιρετικής αυτής έκθεσης με τις γελοιογραφίες του Δημήτρη Χαντζόπουλου, με το πολυαγαπημένο και εξαιρετικής ποιότητας λευκό κρασί, Μελισσόμαντρα-Καλλιγά.

Διάρκεια  έκθεσης: 3- 12 Οκτωβρίου 2019, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11:00- 15:00 & 17:00- 20:00, Τετ. 11:00- 15:00 & Σάβ. 11:00- 15:00,  Κυριακή & Δευτέρα κλειστά