Ο πρώτος Τζέιμς Μποντ, στην ιστορία του θρυλικού πράκτορα, Σον Κόνερι, πείστηκε να επιστρέψει ως 007 στο «Diamonds Are Forever» μετά από μια απίστευτη προσφορά από το στούντιο παραγωγής της ταινίας.

Το 1967 ο Σον Κόνερι πρωταγωνίστησε ως Τζέιμς Μποντ στο «You Only Live Twice», πιστεύοντας ότι θα ήταν και η τελευταία φορά που θα υποδυόταν στη μεγάλη οθόνη τον πράκτορα 007. Ο Σκωτσέζος ηθοποιός είχε βαρεθεί τον ρόλο και ήταν δυσαρεστημένος με τον μισθό του, ύψους περίπου 750.000 δολαρίων, με επιπλέον μπόνους το 25% των κερδών από τα εισιτήρια.

Σον Κόνερι

Ανακοινώνοντας στους ιθύνοντες ότι θα επέστρεφε για μια ακόμη φορά, την έκτη και την τελευταία του, μόνο εάν πληρωνόταν 1 εκατομμύριο δολάρια συν τα κέρδη από τα ταμεία, οι παραγωγοί αρνήθηκαν στον Κόνερι τη συμμετοχή του στο πρωταγωνιστικό καστ της όγδοης ταινίας του 007.

Οι προσπάθειες των παραγωγών για ανεύρεση ενός νέου Μποντ που πήγαν χαμένες

Οι παραγωγοί της ταινίας, λοιπόν, άρχισαν να σκέφτονται άλλους Αμερικανούς ηθοποιούς που θα μπορούσαν να ενσαρκώσουν το ρόλο του θρυλικού πράκτορα, ανάμεσα στους οποίους οι Τζον Γκάβιν, Κλιντ Ίστγουντ, Άνταμ Γουέστ και Μπαρτ Ρέινολντς. Ωστόσο, οι τρεις τελευταίοι αρνήθηκαν το ρόλο λέγοντας ότι ο Μποντ δεν πρέπει να υποδυθεί από έναν Αμερικανό ηθοποιό. Στη συνέχεια, στο τραπέζι έπεσε ο Μάικλ Γκάμπον, αλλά η φυσική του κατάσταση ήταν αποτρεπτική για το ρόλο.

Σον Κόνερι

Τo deal του Σον Κόνερι που συμπεριλήφθηκε στα ρεκόρ Γκίνες

Έτσι, στο τέλος, ο επικεφαλής της United Artists, David Picker, κατέστησε σαφές ότι ο Κόνερι έπρεπε να επιστρέψει ως 007, λέγοντας ότι τα χρήματα δεν αποτελούσαν αρνητικό παράγοντα. Έτσι, ο Σκωτσέζος ηθοποιός είπε και πάλι το μεγάλο ναι και επέστρεψε ως Τζέιμς Μποντ στο «Diamonds Are Forever» το 1971.

Το απίστευτο deal του Κόνερι -του απέφερε 1,25 εκατομμύρια δολάρια και το 12,5% του ακαθάριστου ποσού της ταινίας– τον συμπεριέλαβε στα ρεκόρ Γκίνες, καθώς για εκείνη την εποχή η αμοιβή του θεωρούνταν η υψηλότερη για ηθοποιό στην ιστορία του κινηματογράφου. Ως επιπλέον, μπόνους, μάλιστα, το στούντιο παραγωγής United Artists προσέφερε, επίσης, στον 40χρονο ηθοποιό δύο ταινίες της επιλογής του.