Μια υπέροχη γιορτή, με halloween διάθεση, για την έκδοση του νέου βιβλίου του Αντώνη Μυλωνάκη «Λίλυ και Άλεξ: Μια ιστορία φαντασμάτων» (εικονογράφηση: Γεωργία Μαυρομάτη) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στο κατάμεστο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς.

Πλήθος κόσμου, παιδιά, φίλοι αγκάλιασαν θερμά το κάλεσμα και πίνοντας ζεστή σοκολάτα από την Taf, άκουσαν την  μαγευτική Τζωρτζίνα Λιώση να διαβάζει τα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου. Ακολούθησε ένα θεαματικό, διαδραστικό σόου από την συγγραφέα Μαριλίζα Ποντικού-Λιγνού που έδειξε στα παιδιά από τι υλικά φτιάχνονται τα φαντάσματα και τελικά τι είναι στην πραγματικότητα οι ατμοί και ο καπνός. Η μέρα έκλεισε με τον συγγραφέα να υπογράφει τα βιβλία με χαμόγελα και έχοντας στο πλάι του τα ανίψια του στα οποία έχει αφιερώσει το βιβλίο.

Πρόκειται για το πρώτο chapter book από Έλληνα συγγραφέα και είναι η αστεία και τρομακτική περιπέτεια δύο φίλων που αποφασίζουν μέσα στα Χριστούγεννα να καλέσουν ένα φάντασμα για να ζητήσουν την βοήθεια του.  Ένα βιβλίο που θα κρατήσει ιδανική συντροφιά στα παιδιά μέσα στις γιορτές. 

credits φωτογραφιών: Σίσσυ Μόρφη