Ο Σωτήρης Τσαφούλιας επιλέχθηκε από την Cosmote TV για να «ζωντανέψει» τις «17 κλωστές» και να μεταφέρει στη μικρή οθόνη το αγριότερο έγκλημα που έγινε στην Ελλάδα εν καιρώ ειρήνης. Η νέα σειρά που θα προβληθεί από την Cosmote TV την επόμενη σεζόν θα φέρει την σκηνοθετική ματιά του Σωτήρη Τσαφούλια, ο οποίος με το «Έτερος Εγώ» έβαλε στο κάδρο της ελληνικής μυθοπλασίας και του κινηματογράφου το αστυνομικό στοιχείο αλλά και το μυστήριο.

Η σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα Πάνου Δημάκη ο οποίος καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με τους παίκτες του τηλεπαιχνιδιού «The Chase» ως… Γεράκι.

Οι «17 Κλωστές» θα αποτελείται από 6 επεισόδια και το σενάριο υπογράφουν η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και η Κάτια Κισσονέργη. Πρωταγωνιστής θα είναι ο Πάνος Βλάχος, τον οποίο θα πλαισιώνει ένα μεγάλο καστ Ελλήνων ηθοποιών που απαρτίζεται από τους: Μαρίνα Ψάλτη, Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρή Κατσαφάδο, Κώστα Φλωκατούλα, Κώστα Φιλίππογλου, Μάνο Βακούση, Ταξιάρχη Χάνο, Φώτη Θωμαΐδη, Θάνο Τοκάκη, Ντένια Στασινοπούλου, Μελίνα Βαμπούλα, Άλκηστη Πουλοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου–Παπανεοφύτου, Στέλλα Αντύπα, Χρήστο Βελιάνο, Κωνσταντίνο Γώγουλο, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Ελένη Δαφνή, Κωνσταντίνο Σειραδάκη, Νικόλα Δροσόπουλο και Τάσο Σωτηράκη.

Στη σειρά συμμετέχουν, επίσης, οι: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θράσος Σταθόπουλος, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Δήμητρα Σακαλή, Δωροθέα Βουτσαδοπούλου, Μαρία Κοντοδήμα, Γιάννης Βουλγαράκης, Φώτης Πέτσος, Γιώργος Κανέλλης, Κώστας Ροζής, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Κώνσταντίνος Τσεντούρος και Άπος Κυπραίος.

«Τα γυρίσματα στα Κύθηρα ολοκληρώθηκαν. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους κατοίκους του υπέροχου αυτού νησιού, για την απίστευτη υποστήριξη και αγάπη που μας έδειξαν. Συνεχίζουμε Πειραιά…» έγραψε ο Σωτήρης Τσαφούλιας σε πρόσφατη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Τα γυρίσματα στα Κύθηρα ολοκληρώθηκαν. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους κατοίκους του υπέροχου αυτού νησιού, για την…

Posted by Sotiris Tsafoulias on Tuesday, June 20, 2023

«Το αγριότερο άγνωστο έγκλημα της Ελλάδος εν καιρώ ειρήνης»

Η έμπνευση για να αποτυπώσει στο χαρτί την συγκεκριμένη ιστορία, «γεννήθηκε» στο μυαλό του συγγραφέα Πάνου Δημάκη, πριν μερικά χρόνια όταν και ταξίδεψε στα Κύθηρα. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του, πρόκειται για το «το αγριότερο άγνωστο έγκλημα της Ελλάδος εν καιρώ ειρήνης».

Η ιστορία την οποία πραγματεύεται το βιβλίο αλλά και η σειρά που «ζωντανεύει» με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σωτήρη Τσαφούλια και θα προβληθεί από την COSMOTE TV, διαδραματίστηκε τον Αύγουστο του 1909 στο χωριό Καλοκαιρινές στα Κύθηρα.

Πρωταγωνιστής είναι ένας φιλήσυχος και εργατικός τσαγκάρης. Όλα ξεκίνησαν όταν μια γυναίκα από ένα άλλο χωριό πήγε στο χωριό του τσαγκάρη για του παραγγείλει ένα ζευγάρι στιβάνια. Εκείνος δέχθηκε την παραγγελία και είπε στη γυναίκα να πάει σε μια καθορισμένη ημερομηνία για να τα παραλάβει. Όταν η γυναίκα πήγε για να παραλάβει τα στιβάνια αρνήθηκε να πληρώσει και μετά από μια αντιπαράθεση του ζήτησε να πάνε σπίτι της για να του δώσει τα λεφτά.

Εκείνος πήγε, και όσο περίμενε να του φέρει η γυναίκα τα λεφτά, εμφανίστηκε ο σύζυγός της ο οποίος τον ξυλοκόπησε. Το περιστατικό μαθεύτηκε και η φήμη πως ο τσαγκάρης παρενοχλεί παντρεμένες γυναίκες εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα να χάσει την πελατεία του.

Μοναδική λύση για να επιβιώσει ήταν να βρεθεί στην Αθήνα όπου και κατάφερε να διαπρέψει ασκώντας την τέχνη του. Οι ανταγωνιστές του, όμως τον έβαλαν στο μάτι και τον παγίδευσαν, φορτώνοντας του και τη ρετσινιά του «κλέφτη». Το αφεντικό του δεν τον απόλυσε όμως η γυναίκα του είχε άλλη άποψη. Η γυναίκα του αφεντικού του έσπευσε στις Αρχές όπου τον κατήγγειλε με αποτέλεσμα ο τσαγκάρης να βρεθεί στη φυλακή. Αφού εξέτισε την ποινή του προσπάθησε να σταθεί ξανά στα πόδια του, αλλά απολύθηκε για άλλη μια φορά.

Τα απανωτά και άδικα χτυπήματα, τον μεταμόρφωσαν σε έναν άνθρωπο διψασμένο για εκδίκηση. Θολωμένος από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, επέστρεψε στα Κύθηρα για να πάρει την εκδίκησή του.
Στις 23 Αυγούστου, οπλισμένος με ένα μαχαίρι πήρε τον δρόμο προς το χωριό του. Ήταν όμως τόσο μεθυσμένος που μπερδεύτηκε και βρέθηκε σε άλλο χωριό. Εκεί μπήκε σε μια εκκλησία όπου θα γινόταν μια βάφτιση, χτύπησε τις καμπάνες και όταν οι χωριανοί άρχισαν να φτάνουν, αυτός ξεκίνησε να σκοτώνει… Συνολικά αφαίρεσε τη ζωή από 15 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους δυο μικρά παιδιά και μια έγκυος.

Μετά από καταδίωξη που κράτησε περίπου 24 ώρες, ο τσαγκάρης συνελήφθη και οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή. Εκεί σκότωσε και το 16ο του θύμα. Μια δολοφονία η οποία του προσέδωσε το παρατσούκλι «Καπετάν 16». Αναφορές της εποχής λένε πως ο 16ος ήταν ένας Μανιάτης και οι συντοπίτες του μες στη φυλακή θέλησαν να πάρουν εκδίκηση. Συνεννοήθηκαν λοιπόν, με τον κουρέα των φυλακών, όταν ο τσαγκάρης πάει να ξυριστεί να τον σκοτώσουν. Έτσι και έγινε… Ο κουρέας κάρφωσε στο λαιμό του τσαγκάρη ένα ξυράφι…