Η ταινία «The Idol» έχασε πάνω από 100.000 θεατές στο δεύτερου επεισοδίου του rollercoaster. Από την στιγμή που προβλήθηκε στις Κάννες, η σειρά έχει προκαλέσει σύγχυση σχετικά με την ρατσιστική απεικόνιση της ποπ σταρ της Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, Jocelyn, η οποία «παγιδεύεται» από έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου που υποδύεται ο The Weeknd.

Αν και η πρεμιέρα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 913 χιλιάδων τηλεθεατών, το δεύτερο επεισόδιο σημείωσε μεγάλη πτώση, προσελκύοντας 800 χιλιάδες. Σύμφωνα με την GQ, το νέο επεισόδιο περιελάμβανε τη «χειρότερη σκηνή σεξ στην ιστορία». Η μητρική εταιρεία του HBO και του Max, Warner Bros Discovery, δήλωσε ότι τα νούμερα και στα δύο επεισόδια ήταν «σχεδόν ίσα».

Στη συγκεκριμένη σκηνή, η πρωταγωνίστρια, που είναι η κόρη του Τζόνι Ντέπ, αυτοϊκανοποιείται και αυτοτραυματίζεται, ενώ πενθεί τη νεκρή μητέρα της και τελικά πέφτει στα «δίχτυα» του Weeknd. Δημοσίευμα της DailyMail συνδέει την μειωμένη θέαση του δεύτερου επεισοδίου, με την σκηνή αυτή.

Με τίτλο Double Fantasy, το επεισόδιο παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Tedros συμπεριφέρεται στους συναδέλφους του: «Δεν είσαι άνθρωπος, Izaak, μην ξεχνάς – είσαι ένα γ@@@@@@@ αστέρι» σημείωσε. Η σκηνή του σεξ περιλαμβάνει την Jocelyn να αυνανίζεται στο κρεβάτι με δεμένα μάτια καθώς ο Tedros τις περιγράφει τις επιθυμίες του όπως: «θα σε πνίξω με τον @@@@@@ μου».

Οι θεατές συρρέουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τις αρνητικές τους απόψεις. «Σε αγαπώ αλλά μείνε στη μουσική…» έγραψε ένας. «Η τηλεοπτική έκδοση του clickbait» πρόσθεσε ένας άλλος. «Δεν χρειάζεται να δω πια γυμνή τη Λίλι-Ρόουζ Ντεπ» είναι κάποια από τα όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια.