Σε τηλεοπτική μεταφορά του «Χάρι Πότερ» προχωράει επίσημα το HBO Max. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της Warner Bros.Discovery στον Τύπο και τους επενδυτές. Εγινε επίσης γνωστό ότι το HBO Max και το Discovery+ θα συνεργαστούν επίσημα σε μια νέα υπηρεσία που θα ονομάζεται Max.

«Σε συνεργασία με την Warner Bros.Television και την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αυτή η νέα σειρά του Max Original θα βουτήξει “βαθιά” σε κάθε ένα από τα εμβληματικά βιβλία που οι θαυμαστές απολάμβαναν όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HBO & Max Content, Casey Bloys. Κάθε σεζόν της τηλεοπτικής σειράς θα βασίζεται σε ένα από τα βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ(J. K. Rowling) η οποία θα συμμετέχει και ως εκτελεστική παραγωγός. Σύμφωνα με την Warner Bros Discovery η «σειρά δεκαετίας» θα περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο καστ ηθοποιών.

«Η δέσμευση του Max να διατηρήσει την ακεραιότητα των βιβλίων μου είναι σημαντική για μένα και ανυπομονώ να συμμετάσχω σε αυτή τη νέα διασκευή, η οποία θα φέρει ένα βαθμό βάθους και λεπτομέρειας που μόνο μια τηλεοπτική σειρά μεγάλης διάρκειας μπορεί να προσφέρει», δήλωσε η Ρόουλινγκ. Το Max θα αναλάβει την παραγωγή σε συνεργασία με την Brontë Film and TV και την Warner Bros. Television. Σύμφωνα με το Variety εκτός από τα βιβλία γυρίστηκαν οκτώ ταινίες «Χάρι Πότερ» με εισπράξεις πάνω από $7,7 δισ. στο παγκόσμιο box office.