Νίκη της Γαλλίας φέρεται να ήθελε «απελπισμένα» ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στην περσινή Eurovision, μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν για χρήση ναρκωτικών στον τελικό της διοργάνωσης από τους νικητές -τελικά- Maneskin.

Η Γαλλία συμμετείχε πέρυσι στον διαγωνισμό με το Voila της Μπάρμπαρα Πραβί, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση και αν οι φήμες για τους Ιταλούς επιβεβαιώνοντας, η… κούπα θα πήγαινε τελικά στο Παρίσι.

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο BBC, ο σχολιαστής της Eurovision στη Γαλλία, Στεφάν Μπερν, ο Εμανουέλ Μακρόν του έστειλε μήνυμα ζητώντας του «να κάνει κάτι» για να «αποκλειστούν» οι Maneskin.

«Έλαβα τόσα πολλά μηνύματα στο κινητό μου που μου έλεγαν ότι οι Maneskin έπρεπε να αποκλειστούν. Ακόμη και ένα από τον Γάλλο πρόεδρο που έγραφε “πρέπει να κάνεις κάτι, σε παρακαλώ”» είπε χαρακτηριστικά ο Μπερν. «Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος ήταν στο Ρότερνταμ για τον διαγωνισμό, μου έστειλε επίσης μηνύματα λέγοντας “τι πρέπει να κάνουμε; Τι να κάνουμε; Παρακαλώ κάντε κάτι”» πρόσθεσε.

«Μα, τι θα μπορούσα να είχα κάνει; Ούτε φιλοξενούσαμε τον διαγωνισμό ούτε είμαι ο πρόεδρος της Eurovision!» απάντησε -ετεροχρονισμένα- ο Στεφάν Μπερν.

Η Γαλλίδα πρόεδρος της EBU, Ντελφίν Ερνότ, που διοργανώνει τη Eurovision, είχε πει χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να είμαστε οι νικητές επειδή το αξίζουμε, όχι επειδή έχουμε αποκλείσει αυτούς που πραγματικά άξιζαν να βρίσκονται στην πρώτη θέση».

Σε κάθε περίπτωση, οι Maneskin βγήκαν αρνητικοί στο τεστ ναρκωτικών ουσιών και κέρδισαν -επάξια- την περσινή Eurovision.