Μία από τις αξιόλογες γαλλικές παραγωγές είναι και η μίνι αστυνομική–μυστηρίου σειρά «La Promesse – The Promise» όπου ακολουθούμε την πορεία υποθέσεων από απαγωγείς παιδιών σε κάποιες πόλεις της Γαλλίας. Πιο συγκεκριμένα η Ιστορία μας ξεκινά πίσω στο 1999 όπου ο αστυνομικός Pierre Castaing μετακομίζει σε μία επαρχιακή πόλη της Γαλλίας με την οικογένειά του. Ήδη από τις πρώτες μέρες και εν μέσω μίας απίστευτης καταιγίδας αγνοείται ένα 11χρονο κορίτσι η Σαρλότ.

Αμέσως ξεκινούν τις έρευνες οι οποίες δεν αποδίδουν καρπούς με αποτέλεσμα η υπόθεση αυτή να γίνει έμμονη ιδέα του Pierre. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της έρευνας μόνο καταστροφικό θα είναι για τον ίδιο, καθώς αν και όλοι πιστεύουν πως έχουν τον πραγματικό ένοχο, ο Pierre είναι ο μοναδικός που υποπτεύεται άλλον χωρίς όμως να το αποδείξει.

Παράλληλα βλέπουμε και τα γεγονότα 20 χρόνια μετά όπου μία παρόμοια εξαφάνιση ενός κοριτσιού φέρνει πίσω τις μνήμες από την Σαρλότ. Την υπόθεση αναλαμβάνει η Sarah κόρη του Pierre που πλέον είναι και αυτή αστυνομικός και που όλα μάλλον δείχνουν πως η υπόθεση σχετίζεται με την Σαρλότ 20 χρόνια πριν, που την κάνει να καταλάβει πως ο πατέρας της ίσως είχε δίκαιο για όσα υποπτευόταν.

Θα καταφέρει η Sarah να βρει το χαμένο κορίτσι ζωντανό αλλά και αν σχετίζεται η υπόθεση με αυτήν της Σαρλότ και με αυτό τον τρόπο να δικαιώσει και τον πατέρα της;

Η άποψη του Lordoftheserries.gr

Η σειρά «La Promesse – The Promise» πλησιάζει την καλύτερη γαλλική παραγωγή που έχουμε δει, το «La Mante». Σίγουρα σεναριακά δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε αστυνομική σειρά, αλλά σίγουρα αυτή η μίξη παρελθόντος και παρόντος είναι σαν να βλέπουμε δύο ιστορίες ταυτόχρονα και ας είναι σχετικές μεταξύ τους.

Σεναριακά η σειρά είναι πολύ δομημένη και παρόλο τα πολλά flashbacks είναι όσα και όσο πρέπει χωρίς να σε κουράζουν. Ίσως στην αρχή σας μπερδέψουν λίγο αλλά στην πορεία μπορεί να τα επιζητάτε κιόλας. Βέβαια η συνεχής ανατροπή στους χαρακτήρες μέχρι και το τέλος ήταν ό,τι έπρεπε.

Υποκριτικά που θεωρούμε ότι είναι και το δυνατό κομμάτι της σειράς, οι Sofia Essaïdi που υποδύεται την Sarah καθώς και ο Olivier Marchal που υποδύεται τον Pierre, ήταν εξαιρετικοί. Έχω παρακολουθήσει αρκετές αστυνομικές σειρές που οι πρωταγωνιστές έχουν εμμονή με κάποια υπόθεση, και αυτή ήταν από τις λίγες φορές που ο Olivier Marchal μας έκαναν να νιώσουμε τόσο έντονα την απελπισία και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν. Όσον αφορά και στο υπόλοιπο cast, όλοι ήταν πολύ καλοί.

Σκηνοθετικά βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, καθώς τα πλάνα που επιλέγουν μέσα στα δάση της Γαλλίας καθώς και της επαρχιακής πόλης είναι μοναδικά και με την βοήθεια της πολύ ωραίας μουσικής ήταν ακόμη καλύτερα. Πολύ καλή δουλειά και στα flashback όπου σκηνοθετικά ήταν πολύ ομαλά χωρίς να σε κουράζει καθόλου. Επίσης και η φωτογραφία ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, με αυτό το μουντό στοιχείο όπως έχουμε συνηθίσει στις περισσότερες ευρωπαϊκές αστυνομικές παραγωγές.

Στην χώρα μας η σειρά προβάλλεται μέσα από την Cosmote TV Plus όπου είναι διαθέσιμα όλα τα επεισόδια. Πρόκειται για μίνι σειρά οπότε και η ιστορία τελειώνει χωρίς κάποια δεύτερη season.