Ως λόγο για να επισκεφτεί κανείς την Αθήνα παρουσίασε τη γαστρονομική σκηνή της πόλης το Eater, το διάσημο site φαγητού που πριν λίγες ημέρες δημοσίευσε μια λίστα με τα καλύτερα γαστρονομικά στέκια της πόλης.

«Τα τελευταία χρόνια, οι σεφ της πόλης έχουν αναπτύξει ένα νέο είδος γκουρμέ ελληνικής κουζίνας, με επιρροές από όλη την ανατολική Μεσόγειο, η οποία ενισχύθηκε με την ανερχόμενη γενιά μαγείρων με πείρα σε διάσημα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Feyrouz
Feyrouz

Τα καλύτερα γευστικά στέκια της Αθήνας

Στις πρώτες θέσεις των εστιατορίων που διακρίθηκαν στη λίστα διακρίνονται κυρίως street food προτάσεις, με το Hoocut, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, να βρίσκεται στην κορυφή, όπου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «μια A-Team διάσημων σεφ (επίσης πίσω από την Cookoovaya, σε αυτήν τη λίστα) έχει ως στόχο να αναδείξει το σουβλάκι, το εμβληματικό ελληνικό street food, με τα καλύτερα δυνατά υλικά».

Στη δεύτερη θέση της λίστας συναντάται το Feyrouz, επί της Καρόρη κοντά στο Μοναστηράκι, όπου η ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα Feyrouz μαζί με την οικογένειά της χρησιμοποιεί τοπικά υλικά για να φτιάξει διάφορους τύπους παραδοσιακού λαχματζούν, πεϊνιρλί, καθώς και διάφορες σούπες, όπως η mahluta με κόκκινες φακές, μάραθο, κολοκύθα και ζωμό κοτόπουλου.

lukumades
LUKUMAΔΕΣ

Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με τους LUKUMAΔΕΣ, επίσης στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, με τους παραδοσιακούς ελληνικούς λουκουμάδες να προσφέρονται σε μια μεγάλη γκάμα επιλογών, τόσο με διάφορες γεμίσεις όσο και με πληθώρα γαρνιτούρων.

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί το Mirch, το street food στέκι που φέρνει την ινδική γαστρονομία στην καρδιά της Αθήνας, προσφέροντας κλασικά πιάτα όπως κοτόπουλο tandoori πασπαλισμένο με πολλά βότανα και μπαχαρικά, αλλά και το best seller ινδικό σουβλάκι: tikka κοτόπουλου με ανάμεικτα λαχανικά στρωμένα πάνω σε μια μεγάλη φρέσκια πιτούλα naan.

Peas Vegan & Raw Food
Peas Vegan & Raw Food

Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνει το Peas Vegan & Raw Food, ένα vegan street food εστιατόριο με πρωτότυπες προτάσεις που ενθουσιάζουν ακόμη και όσους δεν δηλώνουν vegan.