Τώρα που ένα ταξίδι στο εξωτερικό μοιάζει πιο δύσκολο από ποτέ είναι η καλύτερη αφορμή για να επισκεφτείτε κάποια από τα street food στο κέντρο της Αθήνας και να δοκιμάσετε γεύσεις από τις κουζίνες του κόσμου. Νόστιμες προτάσεις που κρατούν το γευστικό ενδιαφέρον αμείωτο και βάζουν σε σκέψεις ταξιδιού μόλις η καθημερινότητα επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Ping Flamingo

Το μαγαζί του γνωστού σεφ Βασίλη Καλλίδη στο κέντρο της Αθήνας (Σκούφου 2-4) μια ανάσα από το Σύνταγμα είναι ένα μικροσκοπικό ασιατικό street food spot με ανοιχτή κουζίνα που σερβίρει dim sum (κινέζικα dumplings ατμού), αλλά και πεντανόστιμα bao σε άκρως ανατρεπτικούς συνδυασμούς, αλμυρούς αλλά και γλυκούς. Σημειώστε ότι τα ψωμάκια για τα bao παρασκευάζονται στην κουζίνα του Pink Flamingo από ελληνικές πρώτες ύλες.

Feyrouz

Από τα πιο φημισμένα street food στο κέντρο της πόλης για γεύσεις που ταξιδεύουν στη Μέση Ανατολή. Το Feyrouz (Καρόρη 23 & Αιόλου ), που φέρει το όνομα της ιδιοκτήτριας και μαγείρισσάς του, η οποία ετοιμάζει καθημερινά χειροποίητα, οικογενειακά εδέσματα για να σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου… κάπου στην Ανατολή. Σημείο αναφοράς φυσικά το λαχματζούν με τη λεπτή, χαρακτηριστική πιτούλα με μοσχαρίσιο κιμά, κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένα μυρωδικά. Υπάρχουν και χορτοφαγικές επιλογές με διαφορετικά λαχανικά εποχής για όσους δεν τρώτε κρέας. Επίσης, στον κατάλογό του θα βρείτε σούπες, πολύχρωμες σαλάτες, πεϊνιρλί και πίτες. 

Food Str.

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (νο 14), νόστιμη επιλογή για μπέργκερ, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αυτό που, ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε είναι το γεγονός ότι το Food Str., παρ’ όλη την αναγνώριση που έχει καταφέρει να κερδίσει από το κοινό του, δεν επαναπαύεται ποτέ. Κι αυτό αποδεικνύεται με τις νέες και ψαγμένες γευστικές προτάσεις του, που συμπεριλαμβάνει στο μενού του ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στις σταθερές αξίες του καταλόγου παραμένουν πάντα τα ζουμερά και άκρως γευστικά μπέργκερ του.

Poké Hawaiian Sushi

Τo Poké Hawaiian Sushi, στον πεζόδρομο της οδού Πετράκη (νο 7), φέρνει το sushi των σερφάδων απευθείας από τη Χαβάη στo κέντρο της Αθήνας και σας προ(σ)καλεί να το δοκιμάσετε. Poké στα χαβανέζικα σημαίνει ωμό ψάρι κομμένο σε κύβους. Εδώ, λοιπόν, θα απολαύσετε γευστικά μπολ με ρύζι, ζουμερό, ωμό, φρέσκο ψάρι κομμένο σε κύβους και toppings της αρεσκείας σας. Εκτός από σολομό και γαρίδες που υπάρχουν πάντα στο μενού, θα βρείτε και ελληνικό ψάρι ημέρας αλλά και μια veggie επιλογή. Συνοδέψτε τα με δροσερή σπιτική λεμονάδα.