Ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης, θα είναι υπεύθυνος για το καλλιτεχνικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα της δεύτερης σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), στις νέες εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από την 1η Ιανουαρίου 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣ.

«Μετά από μια γόνιμη πολύμηνη συνεργασία για την κατάρτιση του προγράμματος της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την ένταξη του συνθέτη Γιώργου Κουμεντάκη στη δημιουργική ομάδα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

Στόχος είναι η ανάδειξη της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (χωρητικότητας 400 θέσεων) σε ένα ζωντανό κύτταρο, με προτάσεις εναλλακτικού ή πειραματικού χαρακτήρα, συνεχή δραστηριότητα και πολύπλευρη στόχευση, που θα τονώσει τη δημιουργικότητα των νέων, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και τις διεθνείς συνέργειες του λυρικού θεάτρου μας.

Με το πρόγραμμα που ετοιμάζουμε είμαστε βέβαιοι ότι και η σκηνή αυτή θα σημειώσει υψηλή επισκεψιμότητα, ενώ θα αποτελέσει ένα δημιουργικό πεδίο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μύρων Μιχαηλίδης.