H πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει τη ζωή σε όλο τον πλανήτη, αλλάζοντας την καθημερινότητα με τρόπο κοσμοϊστορικό.

Παρά το γεγονός όμως ότι ζούμε μαζί του εδώ και έναν χρόνο, υπάρχουν ακόμα πολλές απορίες και ερωτήσεις που αφορούν στην Covid-19, τα εμβόλια του κορονοϊού και το πότε θα πάρουν τέλος όλα αυτά τα δεινά της ανθρωπότητας.

Το Netflix συνεργάστηκε με το Vox για να ρίξουν φως σε αρκετές πτυχές της πανδημίας που έχει μαστίσει τις ζωές μας. «Εξηγήσεις: Κορωνοϊός» ονομάζεται το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους και είναι μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ που ξεκαθαρίζει με απλό τρόπο όλα όσα σημαίνει ο κορονοϊός.

Από συνεντεύξεις με ειδικούς και αξιωματούχους μέχρι και τον Μπιλ Γκέιτς, όλοι απαντούν με επιχειρήματα και δεδομένα για την πανδημία.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μόλις 3 μισάωρα επεισόδια, η σειρά απαντά με αποφασιστικότητα σε μια σειρά καυτών θεμάτων, όπως το πώς έγινε ο κορονοϊός παγκόσμια επιδημία, τι γίνεται με την κούρσα των εμβολιασμών και πώς θα πάρουν τέλος όλα αυτά.

Πρόκειται για μια γνήσια και ειλικρινή προσπάθεια να ξεκαθαριστούν τα του κορονοϊού, μακριά από προπαγάνδες και fake news.