21 χρόνια μετά τη ταινία «Η σιωπή των αμνών» το ομώνυμο δημοφιλές βιβλίο αποτελεί πηγή έμπνευσης και μεταφέρεται στη μικρή οθόνη.

Αυτή τη φορά, σειρά έχει το τηλεοπτικό sequel Clarice με πρωταγωνίστρια την εικονική ηρωίδα Clarice Starling.

Η σειρά, όπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr διαδραματίζεται το 1993, περίπου ένα έτος από τότε που η πράκτορας του FBI Clarice Starling (Rebecca Breeds) σκότωσε τον κατά συρροή δολοφόνο και εκδορέα Buffalo Bill (Simon Northwood). Η πρωταγωνίστριά μας έχει ακόμα ζωντανές μνήμες από εκείνη την ημέρα, την ψυχοφθόρα αυτή εμπειρία και σκέφτεται ακόμα τα θύματα του Buffalo Bill. Σε μια συνεδρία υποχρεωτικής θεραπείας, εξακολουθεί να αρνείται να αναγνωρίσει – ή να επικοινωνήσει με – το άτομο που κατάφερε να σώσει, τη Catherine Martin (Marnee Carpenter), που είναι ακόμα ζωντανή.

Στη συνεδρία της ο θεραπευτής (Shawn Doyle) σκέφτεται ότι πάσχει από «το χειρότερο είδος» PTSD και πρέπει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Τότε, όμως, ορισμένοι πράκτορες τους διακόπτουν και ανακοινώνουν στην Clarice πως πρέπει να μεταβεί στην Ουάσιγκτον, κατόπιν εντολής της νέας Γενικής Εισαγγελέα Ruth Martin (Jayne Atkinson).

Η Martin πρώην γερουσιαστής και μητέρα της Catherine, βάζει την Clarice σε μια νέα ειδική ομάδα για βίαια εγκλήματα, τη VICAP, επειδή έχει ορκιστεί ότι δεν θα αφήσει άλλους ανεξέλεγκτους κατά συρροή δολοφόνους, όπως ο Bill. Δύο γυναικείοι σωροί βρέθηκαν να επιπλέουν στον ποταμό Anacostia. Η Clarice μπαίνει στην ομάδα του Paul Krendler (Michael Cudlitz), που η ίδια τον προπορεύτηκε στη καταδίωξη του Bill (με τη βοήθεια του Hannibal Lecter, φυσικά… Ο θεραπευτής αναφέρεται πλαγίως σ’αυτόν, αλλά ο χαρακτήρας δεν μπορεί να αναφερθεί με το όνομά του λόγω δικαιωμάτων).

Ο Krendler δεν εμπιστεύεται καθόλου τη Clarice, και ουσιαστικά της λέει να μην κάνει κάτι πέραν από τις εντολές που θα της δώσει! Η Clarice τον αγνοεί αμέσως, ειδικά αφού εκείνη και ο πράκτορας Thomas Esquivel (Lucca De Oliveira), τον οποίο ο Krendler έχει διατάξει να παρακολουθεί τη Clarice, εξετάζουν μία από τις σωρούς. Η ηρωίδα δεν πιστεύει ότι είναι θύματα ενός σειριακού δολοφόνου. Μοιάζει περισσότερο με έργο κάποιου που θέλει οι δολοφονίες να μοιάζουν με πράξεις ενός σειριακού δολοφόνου. O Krendler αρνείται αυτή τη θεωρία και θέλει η Clarice να δηλώσει στον Τύπο, η οποία είναι ήδη γνωστή από την υπόθεση του Buffalo Bill, ότι πρόκειται για έργο ενός κατά συρροή δολοφόνου.

Όμως, οι Clarice και Esquivel κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους- κρυφά από τον Krendler— ανακαλύπτουν ότι οι δολοφονημένες γυναίκες αφενός ήταν στοχευμένα θύματα και αφετέρου είχαν κάτι κοινό: Παιδιά ΑμΕΑ. Είχαν όλες τους απευθυνθεί σε μία δημοσιογράφο ως πληροφοριοδότριες. Όταν οι 2 πράκτορες ανακαλύπτουν την απόπειρα δολοφονίας της δημοσιογράφου, συλλαμβάνουν τον δολοφόνο εν δράσει. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για προσληφθέντα επαγγελματία δολοφόνο, ο οποίος θέλει να κλείσει συμφωνία με το FBI.O Krendler θέλει την Clarice να ανακοινώσει στο Τύπο ότι πιάσανε το δολοφόνο, άρα η υπόθεση έκλεισε και όχι ότι κρύβεται μια μεγαλύτερη συνομωσία από πίσω. Αυτό όμως δεν αρμόζει στην ιδιοσυγκρασία της Clarice Starling, σωστά;

To δίκτυο CBS με τη νέα του σειρά μοιάζει σαν να προσπαθεί να συνδυάσει ένα είδος σειράς (αστυνομικό θρίλερ), που το κοινό λατρεύει με μια ιστορία συνομωσίας που περιέχει επίσης κάποια στοιχεία από την ψυχολογική εξερεύνηση του χαρακτήρα της Clarice, που έγινε διάσημη από τη πένα του Thomas Harris και την ερμηνεία της Jodie Foster. Ο πήχης είναι ψηλός και αξίζουν συγχαρητήρια στη δημιουργό της σειράς Elizabeth Klativer (Grey’s Anatomy) και τους σεναριογράφους, Alex Kurtzman και Jenny Lumet για την προσπάθειά τους να συνδυάσουν και τα τρία είδη σε μια σειρά, που θα βγάζει νόημα. Η πρεμιέρα της σειράς είχε αρκετά στοιχεία από τα γνωστά χαρακτηριστικά του είδους. Μένει μόνο να δούμε αν στα υπόλοιπα 5 επεισόδια θα μας λυθούν κάποιες απορίες από τη πρεμιέρα και αν/πώς θα αποκαλυφθεί η τεράστια συνομωσία που κρύβεται πίσω από τη βασική πλοκή…