Για εκατόν εβδομήντα χρόνια, από την ημερομηνία της πρώτης δημοσίευσής του το 1843, κρατά αναλλοίωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, η πολυδιαβασμένη νουβέλα του Καρόλου Ντίκενς, με τίτλο «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων», ένας ύμνος προς τη ζωή και την αγάπη… ένα έργο που έχει παρουσιαστεί με πολλούς και πρωτότυπους τρόπους τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.

Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, ο τσιγκούνης Eμπενέζερ Σκρουτζ, που δεν είναι σε θέση να ζήσει, ν’ αγαπήσει, να χαρεί, αφού κύριο μέλημά του είναι πως θα ξοδέψει λιγότερα για τις ανάγκες του, αναβιώνει στη σκηνή του ολοκαίνουριου Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά, μέσα από μια πρωτοποριακή σύλληψη και με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών με την επόμενη και τελευταία παράσταση να είναι προγραμματισμένη για τις 6 Ιανουαρίου 2014, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού.

Η παράσταση είναι σύλληψη του ηθοποιού Άκη Σακελλαρίου και συμμετέχουν ενεργά οι 12 μουσικοί της Καμεράτα SINFONIA, που θα ερμηνεύσουν την πρωτότυπη μουσική ενορχήστρωση ειδικά για την περίσταση του Θεόδωρου Λεμπέση. Στον ρόλο του Σκρουτζ θα είναι ο Άκης Σακελλαρίου ενώ σε αυτόν του αφηγητή η Αναστασία Γιαννάκη. Δεν είναι όμως μόνον αυτοί οι συντελεστές… Βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν η μαγεία, τα πνεύματα και το φως! Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές υπολογιστικής όρασης και αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας οι ηθοποιοί ζωγραφίζουν με τις κινήσεις τους και τη φωνή τους, σε μια τεράστια οθόνη, την ιστορία του παραδόπιστου Εμπενέζερ Σκρουτζ. Σε συνεργασία με ομάδα διδασκόντων και εικαστικών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, οι προβολές γίνονται δυναμικές, προσδίδοντας ένα μαγευτικό αποτέλεσμα. Οι ηθοποιοί συνομιλούν επί σκηνής με φαντάσματα, αλλάζουν χαρακτήρες και ταξιδεύουν σε άλλους χρόνους και τόπους με τη βοήθεια της τεχνολογίας…και όλα αυτά, παρόντος του πνεύματος των Xριστουγέννων… που θα μας οδηγήσει στην ανακάλυψη της αληθινής ευτυχίας, της γαλήνης και της αγάπης. Αρκεί να αφήσουμε τη μαγεία του να μας ταξιδέψει.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Γεωργίου, Άκης Σακελλαρίου
Σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια: Τίνα Βασιλικού
Μουσική ενορχήστρωση: Θεόδωρος Λεμπέσης
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ακης Σακελλαρίου, Αναστασία Γιαννάκη

Διαδραστικές προβολές από την ομάδα visualcortex

Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ και 5 ευρω μειωμένο και τιμή προπώλησης

6 Ιανουαρίου: 5.30μμ

Πληροφορίες / κρατήσεις:
Ticket Services, T: 210 7234567
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
www.ticketservices.gr

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007 – 2013» ΕΣΠΑ.