Η οσκαρική κούρσα μαγνητίζει κάθε χρόνο τα βλέμματα των κινηματογραφόφιλων.

Όπως υποδεικνύει όμως και το Netflix, «είναι ωραίο να είσαι υποψήφιος, αλλά πολύ καλύτερο να παίρνεις και το αγαλματάκι»!

Και η streaming πλατφόρμα φιλοξενεί πολλές βραβευμένες ταινιάρες, όταν μιλάμε όμως για οσκαρικούς σίφουνες, οι παρακάτω είναι σταθμοί…

«Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας» (2014)

Ο μεγάλος θριαμβευτής στην 87η απονομή των Όσκαρ συγκέντρωσε 9 υποψηφιότητες και έφυγε με 4 μεγάλα αγαλματίδια: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Φωτογραφίας.

Αυτό το εξαιρετικό μείγμα μαύρης κωμωδίας και δράματος με τον Μάικλ Κίτον στον ρόλο του ξεφτισμένου ηθοποιού σημείωσε ταυτοχρόνως και πολύ καλή εμπορική πορεία…

«Ηugo» (2011)

O οσκαρικός θρίαμβος του Μάρτιν Σκορσέζε απέσπασε 11 υποψηφιότητες και μάζεψε 5 Όσκαρ: Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Οπτικών Εφέ, Μίξης Ήχου και Ηχητικών Εφέ.

Αυτό το 12χρονο αγόρι που ζει σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο Παρίσι μάγεψε τους πάντες, τόσο για το θέμα της ταινίας όσο και την εντυπωσιακή παρουσίασή του…

«Δράκουλας» (1992)

Τέσσερις υποψηφιότητες και 3 τελικά Όσκαρ (Κοστούμια, Μακιγιάζ και Μοντάζ Ήχου) για μια από τις κλασικότερες ταινίες των 90s.

Ο καλύτερος Κόμης όλων των εποχών, διά χειρός Φράνσις Φορντ Κόπολα, είχε κάτι Γκάρι Όλντμαν και Άντονι Χόπκινς να γεννούν έναν ανεξίτηλο μύθο του παγκόσμιου σινεμά…

«Πέρα από την Αφρική» (1985)

Έντεκα υποψηφιότητες και 7 Όσκαρ για άλλον έναν θρύλο του παγκόσμιου σινεμά, το πολυβραβευμένο ερωτικό δράμα του Σίντνεϊ Πόλακ με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Μέριλ Στριπ.

Εφτά Όσκαρ ναι, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Ήχου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Μουσικής Επένδυσης.