Το θέατρο «Ζίνα» παρουσιάζει το έργο του Ρομπέρτο Ατάϋντε «Δεσποινίς Μαργαρίτα» με την Μάρω Κοντού σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου.

Ένα έργο εμβληματικό της παγκόσμιας δραματουργίας, το οποίο ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλίας.

Το θεατρικό κείμενο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» είναι μία θεατρική αλληγορία… πάνω στην δύναμη της εξουσίας, ένας επίκαιρος μονόλογος.

Ο συγγραφέας του Ρομπέρτο Ατάϋντε, που έχει λογοκριθεί στην πατρίδα του, ισχυρίζεται πώς η «Δεσποινίς Μαργαρίτα» είναι στην ουσία, ένα συνονθύλευμα αυταρχικών προσωπικοτήτων.

Θα μπορούσε να εκπροσωπεί τον Χίτλερ ή τον Νίξον… και τόσους άλλους. Δυστυχώς τέτοιες προσωπικότητες υπάρχουν ακόμη, είναι κυριολεκτικά η ενσάρκωση της αυταρχικότητας, που όμως σιγά-σιγά ξεχειλώνει, διαλύεται, ξεφεύγει από την πραγματικότητα και τρελαίνεται.

Οι μαθητές πάντα κρίνουν τους δασκάλους τους.

Είναι μία διαδικασία αυτόματη.

Λίγη ώρα να έχεις περάσει με κάποιον που σε διδάσκει και έχεις ήδη μία γνώμη για αυτόν.

Όσοι θεατές γίνετε μαθητές της, θα αποκτήσετε μόνοι σας την δική σας γνώμη και άποψη για την δασκάλα… τη Δεσποινίδα Μαργαρίτα.

Ελεύθερη Απόδοση: Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος
Ερμηνεύει: Mάρω Κοντού
Συμμετέχει: Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνικά-Κοστούμια: Κώστας Σπυριούνης
Μουσική: Βερόνικα Σεμερτζίδου
Φωτισμόί: Ηλίας Βακάκης
Φωτογραφίες παράστασης: Nικόλαος Κομίνης

Πρεμιέρα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα στις 7μμ, Τρίτη στις 9μμ. και Σάββατο στις 6 μμ.

Τιμές εισιτηρίων:
15€ & 12€ (ανέργων-πολυτέκνων-φοιτητών)

Διάρκεια: 60 λεπτά.

Θέατρο «Ζίνα»: Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, Εξάρχεια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.