Η Ρενέ Ζελβέγκερ κέρδισε ένα ακόμη τρόπαιο για την ερμηνεία της στο «Judy» στην τελετή απονομής του Σωματείου Ηθοποιών στις ΗΠΑ – Screen Actors Guild (SAG Awards) το βράδυ της Κυριακής.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή η Ρενέ Ζελβέγκερ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στη Τζούντι Γκάρλαντ, την οποία υποδύεται στη βιογραφική ταινία του σκηνοθέτη, Ρούπερτ Γκουλντ.

«Τζούντι Γκάρλαντ, 50 χρόνια αργότερα, η κοινότητά σου σε σκέφτεται απόψε» είπε η Ζελβέγκερ, περιγράφοντας την αείμνηστη τραγουδίστρια και ηθοποιό ως μία από τις «πιο αγαπημένες» ερμηνεύτριες. «Αυτό είναι για σένα!» τόνισε.

Εξέφρασε επίσης την αγάπη της στις συνυποψήφιες συναδέλφους της – Σαρλίζ Θερόν (Bombshell), Σκάρλετ Τζοχάνσον (Marriage Story), Σίνθια Ερίβο (Harriet) και Λουπίτα Νιόνγκο (Us) – και στην «οικογένεια της, το σύνολο των ηθοποιών».

«Μου έχετε διδάξει τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της πορείας μου και είμαι τόσο ευγνώμων σε εσάς, ειδικά στις αδερφές μου», ανέφερε η Ζελβέγκερ, σύμφωνα με το THR.

«Το παράδειγμά σας με εμπνέει, αισθάνομαι τόσο τυχερή που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας αφηγητών που κάνουν μία δουλειά που αντανακλά την εμπειρία της ανθρώπινης ύπαρξης και ενθαρρύνει την κατανόηση, την ενσυναίσθηση και την ενότητα και με λίγη τύχη, ίσως, ωθεί την ιστορία λίγο πιο κοντά στο φως».

Η ερμηνεία της Ρενέ Ζελβέγκερ στο Judy, διασκευή του έργου End of the Rainbow της έχει ήδη χαρίσει νίκες στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου στα Βραβεία Κριτικών (Critics’ Choice Awards), στις Χρυσές Σφαίρες. Τον επόμενο μήνα θα διεκδικήσει βραβείο Όσκαρ στην ίδια κατηγορία.

Τα 26α ετήσια SAG Awards προβλήθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα TBS και TNT ζωντανά από το Shrine Auditorium στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.