Το Σάββατο 18 Μαΐου τα μουσεία της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, λειτουργούν με ελεύθερη είσοδο, γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Φέτος, το θέμα που επιλέχτηκε είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», ενώ για αυτή τη χρονιά το Ελληνικό Τμήμα του ICOM επέλεξε να τιμήσει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το οποίο έχει φροντίσει να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε πολλές διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Σε πολλά μουσεία στην Αθήνα αλλά και στην Αττική, γενικότερα, διοργανώνονται εδώ και μέρες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, ενώ ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις σε μουσεία της πόλης, που απευθύνονται σε κάθε μουσειόφιλο.

Μουσείο Ακρόπολης

Στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας και Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων συμμετέχει το Μουσείο Ακρόπολης το Σάββατο 18 Μαΐου και προσκαλεί τους επισκέπτες του σε ένα πρόγραμμα οικογενειακών δραστηριοτήτων με ελεύθερη είσοδο και εκτεταμένο ωράριο από τις 8 π.μ. έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο.

Έτσι, το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν σε έναν ημερήσιο κύκλο νέων παιδικών εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά.

Μουσείο της Πόλης των Αθηνών

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων ανοίγοντας τις πόρτες του δωρεάν για το κοινό από τις 10.00-15.00. Επιπλέον, από τις 12.00-13.00 θα διοργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεσή του διάρκειας 45’.

Μουσείο Μπενάκη

Εκτός από τις δωρεάν ξεναγήσεις και την ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του σε όλα τα κτήρια, το Μουσείο Μπενάκη ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων διοργανώνει εγκαίνια νέων εκθέσεων, εκπαιδευτικά προγράμματα και συναντήσεις με δημιουργούς. Στα συν και οι ειδικές εκπτώσεις στα Πωλητήρια.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019