Ένα ξεχωριστό θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι της όπερας στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD». Μάλιστα, τώρα και η Πάτρα περιλαμβάνεται στο δίκτυο αιθουσών του προγράμματος.

Η νέα παραγωγή είναι το αριστούργημα του Verdi «Rigoletto» και θα μεταδοθεί στις 16 Φεβρουαρίου σε διάφορες αίθουσες προβολής του δικτύου, ενώ έρχεται να προστεθεί σε αυτές και μια νέα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών. Στην ίδια αίθουσα θα ακολουθήσουν και όλες οι υπόλοιπες προγραμματισμένες παραστάσεις της σεζόν.

Το «Rigoletto» θα προβληθεί στις 17 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ θα ακολουθήσουν 3 ακόμα υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές, που θα μεταδοθούν και αυτές, απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).

Αναφορικά με την παράσταση, ο ανερχόμενος ιταλός μαέστρος Michele Mariotti διευθύνει την πρεμιέρα του «Rigoletto», σε μια διαφορετική σκηνοθετική οπτική από τον βραβευμένο με «Tony» σκηνοθέτη Michael Mayer, στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ.

Η προσέγγιση του Mayer μεταφέρει την ιστορία από την Ιταλία του 16ου αιώνα στο Λας Βέγκας του 1960. Πρωταγωνιστούν ο Željko Lučić στον ομώνυμο ρόλο, η Diana Damrau στον ρόλο της κόρης του, Τζίλντα, ο Piotr Beczala στον ρόλο του δούκα της Μάντουας, ο Štefan Kocán στον ρόλο του φονιά, Σπαραφουτσίλε και η Oksana Volkova στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ρόλο της γοητευτικής Μανταλένα, της αδελφής του Σπαραφουτσίλε.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνσηmetingreece.com.