Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο σκηνοθέτης Ζαν Λυκ Γκοντάρ, ο Αρχιεπίσκοπος Aθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές της παράστασης-πολυθέαμα που θα παρουσιαστεί στην Αίγινα, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Τα γεγονότα της οικονομικής κρίσης του Μαΐου – Ιουνίου, μέσα από τη ματιά του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Κολλάτου, όπως τα αισθάνθηκε. Κάποια προκάλεσαν γέλιο, και κάποια ντροπή, οργή και δυσφορία.

Το διάγγελμα στο Καστελόριζο, ο λόγος της Εκκλησίας για τη δύσκολη κατάσταση της χώρας, η συνέντευξη του γάλλου σκηνοθέτη, ο θάνατος των εργαζομένων στην τράπεζα Marfin, η δημιουργία του Ταμείου Στήριξης της Ελλάδος. .

Ήχοι, πρόσωπα και εικόνες που στιγμάτισαν την περίοδο αυτή, ξεδιπλώνονται γύρω από τις ανασκαφές ενός αρχαίου θεάτρου, στον άμβωνα της εκκλησίας, πίσω από τις τέντες ενός μπουλουκιού, πάνω στο σανίδι, στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, σε κάποιο κινηματογραφικό πλατώ…

Παίζουν, Η Μαρία Ξενουδάκη σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο καταγγέλλει την εξουσία, τον σατυρικό ποιητή τον υποκρίνεται ο Πάνος Νικολαϊδης , στο πρώτο νούμερο ενός περιοδεύοντος Μπουλουκιού η Δήμητρα Χαριτοπούλου, μια «ενοχλητική μύγα» ο Πρόδρομος Τροχίδης, δύο φίλοι που αποφασίζουν να αλλάξουν χώρα ο Γιάννης Λάζαρης και ο Δημήτρης Χριστοφορίδης, τον Γάλλο σκηνοθέτη ερμηνεύει ο Δημήτρης Κολλάτος την έκτακτη επικαιρότητα παρουσιάζει η Βίκυ Παπαδοπούλου.