Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι κάνει πρεμιέρα το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας με το κλασικό έργο του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες».

Το έργο είναι ένα υπέροχο εφηβικό ταξίδι στον ενθουσιασμό και την τόλμη που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-διασκευή της Κλεώνης Φλέσσα, σκηνικά-κοστούμια της Άρτεμης Τσιτούρα και σε μουσική Νίκου Ξανθούλη, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Ηλέκτρα Καρτάνου, Γιάννης Κουμούνδρος, Δημήτρης Όντος, Γιώργος Πασσάκος και Γιώργος Τσαπόγας.

Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, παρουσιάζοντας την παράσταση σε συνέντευξη Τύπου, ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές της φετινής παραγωγής, οι οποίοι φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά υπερέβαλαν εαυτόν και με την ψυχή και το μυαλό τους, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, κατάφεραν να ετοιμάσουν μια δυνατή παραγωγή, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, ενώ θα δίνονται και οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία τις πρωινές ώρες καθημερινά.