Έχουν «σφραγίσει» την ιστορία της ροκ μουσικής τα τελευταία 50 χρόνια, έχουν εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, οι Led Zeppelin «έρχονται» απόψε στο Μέγαρο Μουσικής μέσα από την οθόνη της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για την προβολή της τελευταίας τους συναυλίας στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου το 2007.
Το φιλμ έχει ήδη παρουσιαστεί στο Μανχάταν, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, το Τόκιο και προγραμματίζεται να προβληθεί σε 1.500 μεγάλες οθόνες σε 40 χώρες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του DVD, Celebration Day (στις 19 Νοεμβρίου) και προσφέρει στο κοινό μια εμπειρία ενός ιστορικού γεγονότος, με μοναδική υψηλή ευκρίνεια και άψογο ήχο.
Οι κλασικοί ρόκερς παίζουν εξαιρετικά και τα θρυλικά τραγούδια τους, όπως το «Stairway to Heaven», « Whole Lotta Love» και «Kashmir» ακούγονται με την ίδια δύναμη.

Είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι προσπάθησαν να αποκτήσουν εισιτήρια για αυτή τη συναυλία-σταθμό. Η συναυλία ήταν ένας φόρος τιμής στον Αχμέτ Έρτεγκουν, δημιουργό της δισκογραφικής εταιρίας Atlantic Records, της εταιρίας που σύστησε στο παγκόσμιο κοινό τους Led Zeppelin από τα πρώτα τους βήματα, στα τέλη της δεκαετίας του 60.

Με εξαιρετική επικοινωνιακή δύναμη, γνήσιοι και ταλαντούχοι, οι Led Zeppelin ήταν πάντα τέσσερις κορυφαίοι μουσικοί, που κατάφεραν να παίζουν ως συγκρότημα και να σφραγίσουν τη δεκαετία του ’70 με τον ίδιο τρόπο που οι Beatles σφράγισαν τη δεκαετία του ’60.

Οι τέσσερις ‘Αγγλοι καλλιτέχνες εμφανίστηκαν στα τέλη του ’60, απογειώθηκαν στα μέσα του ’70 και έγραψαν μερικά από τα πιο επιδραστικά τραγούδια της ροκ μουσικής. Πούλησαν 300 εκατομμύρια άλμπουμ, καταγράφηκαν στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τον αριθμό των συναυλιών τους και το πλήθος των θεατών τους, έγιναν νούμερο ένα συγκρότημα στον κόσμο και όταν διαλύθηκαν, το 1980, είχαν κατακτήσει την απόλυτη κορυφή και είχαν εξασφαλίσει τον τίτλο του σημαντικότερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών.