Στον τόπο του Αρίωνα του Κιθαρωδού ανοίγει η αυλαία, την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Αυγούστου, του φεστιβάλ της 1ης Θερινής Ακαδημίας Κλασσικής Κιθάρας «ΑΡΙΩΝ», υπό την εποπτεία της διεθνούς φήμης κιθαρίστριας Κορίνας Βουγιούκα. Η διάρκεια του φεστιβάλ είναι από την πρώτη έως τις 6 Αυγούστου και διοργανώνεται από το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Βασικοί προσκεκλημένοι θα είναι οι διεθνούς φήμης κιθαρίστες Paul Galbraith και Carlo Domeniconi.
Προσκεκλημένοι, επίσης, θα είναι Έλληνες μουσικοί και μουσικά σύνολα που θα δώσουν συναυλίες και διαλέξεις κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε σπουδαστές, φοιτητές και μαθητές κιθάρας όλων των επιπέδων, σε καθηγητές κιθάρας, σε σολίστ κιθάρας καθώς και σε συνθέτες που ενδιαφέρονται να γράψουν έργα για κιθάρα.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων για το κοινό:

-Τετάρτη, 1 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ, στο λιμάνι του Μολύβου, καλωσόρισμα συμμετεχόντων σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «ο Μόλυβος».

-Πέμπτη, 2 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στην αυλή του Δημαρχείου Μολύβου, ρεσιτάλ του διάσημου κιθαρίστα Paul Galbraith.

-Παρασκευή, 3 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ στην αυλή του Δημαρχείου Μολύβου, ρεσιτάλ του διάσημου κιθαρίστα-συνθέτη Carlo Domeniconi.

-Κυριακή, 5 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στην αυλή του Δημαρχείου Μολύβου, συναυλία μουσικών συνόλων και συμμετεχόντων.