«Τριάντα έξι χρόνια πέρασαν από τότε που ο Clarence Clemons και ο Bruce Springsteen πάτησαν στο στούντιό μου, στη Νέα Υόρκη».

Ήταν η αρχή μιας όμορφης φιλίας, όπως θα έλεγε και ο Μπόγκαρντ στην «Καζαμπλάνκα». Με αυτή την εισαγωγή πάντως ο Eric Meola παρουσιάζει το βιβλίο του «Born To Run Revisited» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ormond Yard Press. Ο Meola είναι ο φωτογράφος στον οποίο οφείλουμε ένα από τα πιο συμβολικά ενσταντανέ στην ιστορία του rock ‘n’ roll: ο καλλιτέχνης που έκανε το εξώφυλλο στο άλμπουμ-σταθμό του Bruce Springsteen «Born to Run», το 1975.

Το λεύκωμα πρωτοκυκλοφόρησε το 2006. Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση μεγάλων διαστάσεων (κοστίζει 460 ευρώ), η οποία παρουσιάζει τις φωτογραφίες σε πλήρη ανάπτυξη (60cm x 90cm) και κυκλοφορεί σε 550 μόλις υπογεγραμμένα αντίτυπα. Οι εκδόσεις μάλιστα σου προσφέρουν μια εναλλακτική, να κρεμάσεις το βιβλίο στον τοίχο με μια ειδική κατασκευή, αφού ούτως ή άλλως πρόκειται για έργο τέχνης.

Όσο για το καθαυτό περιεχόμενο, υπάρχει καταγεγραμμένη όλη η ιστορία της φωτογράφησης. Φυσικά, από την ανανεωμένη έκδοση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ανέκδοτες φωτογραφίες. Μια εισαγωγή 2000 λέξεων από τον ίδιο τον Meola συμπληρώνει το λεύκωμα. Εκεί ο φωτογράφος εξηγεί ότι εμπνεύστηκε τη φωτογράφηση από τον αρχικό τίτλο του άλμπουμ που ήταν «Between flesh and fantasy».

Οι λεπτομέρειες πάντως που αποκαλύπτονται εξαιτίας των μεγάλων διαστάσεων των φωτογραφιών, όπως για παράδειγμα ότι η κιθάρα του Bruce είχε ζωγραφισμένους επάνω δύο ανθρώπους, αν μη τι άλλο θα κάνουν τους φαν του «αφεντικού» να εκστασιαστούν.

Πηγή: tospirto.net