Ο εκπληκτικός διαχρονικός μονόλογος του Χάουαρντ Ζιν Ο Μαρξ στο Σόχο με τον Άγγελο Αντωνόπουλο στο ρόλο του φιλοσόφου και θεμελιωτή του κομμουνισμού Καρλ Μαρξ παρουσιάζεται – πιο επίκαιρος από ποτέ – σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου για πέμπτη χρονιά στην Αθήνα έως τις 21 Φεβρουαρίου 2012 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ιλίσια. Μετά η παράσταση θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη.

Ένα ευφυέστατο, πνευματώδες και απολαυστικό έργο που γράφτηκε το 1999 και μιλά με απλά λόγια για την ελευθερία, την επανάσταση, την οικογένεια, τον πόλεμο, τη θρησκεία, τα παιδιά, την παγκόσμια κρίση, την μπύρα, τη θεωρία της υπεραξίας, τον Σαίξπηρ, την ηλιθιότητα των ηγετών του κόσμου, τον έρωτα, τα ψελίσματα της εκάστοτε αντιπολίτευσης, τη μουσική, τη δειλία του Τύπου, το κρασί, τον Ναπολέοντα, τη δημοκρατία, την τηλεόραση.

Ένα έργο που αποδεικνύει ότι οι θεωρίες του Μαρξ έχουν σπάσει το φράγμα του χρόνου και είναι πάντα επίκαιρες. Ένα έργο με φοβερές εντάσεις και με μια συγκινησιακή λειτουργία που πολύ συχνά ανατρέπεται από κωμικά στοιχεία. Ένα έργο που απευθύνεται και προσελκύει ανθρώπους όλων των πολιτικών τοποθετήσεων και ιδεών, δεν «ανήκει» πουθενά. Το κόμμα της παράστασης θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο «Ανθρωπισμός».