Με την παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας «The Enchanted Island» (Το Μαγεμένο Νησί) στις 21 Ιανουαρίου, άνοιξε η αυλαία για το δεύτερο μέρος της σεζόν του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» της Μetropolitan Opera, που εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.

Η όπερα «The Enchanted Island» (Το Μαγεμένο Νησί) θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται.

Στο εξαιρετικό αυτό έργο, οι λάτρεις της Μπαρόκ όπερας θα απολαύσουν, μέσα από μια ιστορία εμπνευσμένη από τον Σαίξπηρ, τους καλύτερους λυρικούς ερμηνευτές σε μια εντυπωσιακή μουσική παράσταση με περισσότερα από 30 αποσπάσματα έργων, κάποιων από τους σπουδαιότερους και διασημότερους Μπαρόκ συνθέτες.

Εμπνευσμένο από τα μουσικά ποτ-πουρί και τις μασκαράτες του 18ου αιώνα, το έργο παρουσιάζει άριες και ensembles από τους Χέντελ, Βιβάλντι, Ραμώ & άλλους, καθώς και ένα καινούργιο λιμπρέτο από τον Jeremy Sams. Ο διακεκριμένος μαέστρος William Christie διευθύνει μια πλειάδα αστέρων με τον διάσημο Μπαρόκ τενόρο David Daniels (Πρόσπερο) και τη μοναδική λυρική mezzo Joyce Di Donato (Σύκοραξ) στους ρόλους των άσπονδων εχθρών. Τον ρόλο του Ποσειδώνα ερμηνεύει ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός τενόρος Plácido Domingo με τη γοητευτική, λυρική σοπράνο Danielle de Niese να κρατά τον ρόλο της Άριελ και ο εξαιρετικός μπάσος- βαρύτονος Luca Pisaroni να υποδύεται τον Κάλιμπαν. Η ταλαντούχα σοπράνο Lisette Oropesa και ο νεαρός τενόρος Anthony Roth Costanzo συμμετέχουν με τους ρόλους της Μιράντας και του Φερδινάνδου, αντίστοιχα. Η σκηνοθεσία και ο σχεδιασμός της εντυπωσιακής παραγωγής είναι από τους Phelim McDermott (είχε επίσης επιμεληθεί την εξίσου εντυπωσιακή παράσταση της ΜΕΤ «Satyagraha»). Η ιστορία αποδίδεται στα σύγχρονα αγγλικά.

Στο «The Enchanted Island», οι εραστές από το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» (Layla Claire, Elizabeth DeShong, Paul Appleby και Elliot Madore) του Σαίξπηρ, ναυαγούν στο φανταστικό νησί του από την Τρικυμία. Στο νησί ο Πρόσπερο βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την εκδικητική -μητέρα του Κάλιμπαν- μάγισσα Σύκοραξ, με την οποία όμως υπήρξαν και εραστές. Μια ιστορία με ίντριγκα και μια μάχη που θα αναγκάσει ακόμα και τον Ποσειδώνα να επέμβει για να δώσει λύση, σε μια παράσταση που τη χαρακτηρίζει η λέξη «show»! Ένα μαγικό θέαμα, με φανταστικά χρώματα, σκηνικά και κοστούμια ξετυλίγεται ταυτόχρονα με Μπαρόκ άριες και ensembles για να μαγέψει το κοινό!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε εδώ.

Η ανταπόκριση του κοινού για τη συγκεκριμένη παράσταση ήταν τεράστια. Στις 9 πόλεις της Ελλάδας, όπου προβλήθηκε σε απευθείας σύνδεση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, οι αίθουσες πλημμύρισαν με κόσμο. Τα εισιτήρια στη Θεσσαλονίκη ήταν sold out από τις πρώτες κιόλας μέρες έκδοσής τους. Το ίδιο συνέβη σε Λευκάδα και Λαμία!