Το πολυβραβευμένο Μπαλέτο της Ρωσίας επιστρέφει με ένα από τα κορυφαία έργα του Verdi βασισμένο στο έργο «Η κυρία με τις καμέλιες» Αλέξανδρου Δουμά του Υιού. Η παράσταση παρουσιάζεται απόψε και αύριο στη σκηνή του Θεάτρου Μπάντμιντον.

«Είναι το πιο δύσκολο κοινό» είπε ο χορογράφος του Μπολσόι Βλαντιμίρ Βασίλιεφ στους χορευτές του πριν την παράστασή τους «Η Κυρία με τις Καμέλιες» στο θέατρο της Πάρμα, την πόλη όπου γεννήθηκε ο Βέρντι. Στο τέλος της παράστασης το χειροκρότημα του κοινού τους δικαίωσε. Όχι μόνο γιατί αποτύπωσαν παραστατικά την αληθινή ζωή της «Κυρίας με τις Καμέλιες», αλλά και γιατί κατάφεραν να πείσουν ένα δύσπιστο και απαιτητικό κοινό.

Ασφαλώς το Grand Moscow Classical Ballet είναι ένα έμπειρο και πολυβραβευμένο μπαλέτο με πολλές διακρίσεις και επιτυχημένες παραστάσεις τόσο στη Ρωσία, όσο και στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Κίνας. Οι χορογράφοι του Ναταλία Κασατκίνα και Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, διακεκριμένοι χορευτές του Θεάτρου Μπολσόι και κάτοχοι πολλών διεθνών βραβείων – μεταξύ αυτών η διακρίση της Natalia Kasatkina «500 παγκόσμιοι ηγέτες της Ανθρωπότητας του 20ου αιώνα», γρήγορα δραστηριοποιήθηκαν ως χορογράφοι, δημιουργώντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέατρα μπαλέτου της Μόσχας. Οι παραστάσεις τους αμέσως ξεχώρισαν για την ακροβατική τους ακρίβεια, καθώς και την πλαστικότητα της χορογραφίας τους, κάνοντάς τους περιζήτητους σε κάθε θέατρο υψηλών απαιτήσεων. Μαζί τους, οι πιο καταρτισμένοι σολίστες χορευτές παγκοσμίου φήμης επαληθεύουν σε κάθε σκηνή τη φήμη τους.

Μουσική
D. Verdi P. Salnikov

Λιμπρέτο, Χορογραφία & Παραγωγή
Natalia Kasatkina eae Vladimir Vasilyov

Σκηνικά & Κοστούμια
A. Dvorkina