Μπορεί ο Μανώλης Ρασούλης να μην βρισκόταν σήμερα το βράδυ στο ασφυκτικά γεμάτο βιβλιοπωλείο Ιανός, στο μουσικό αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του, η παρουσία του όμως ήταν διάχυτη στον χώρο μέσω των τραγουδιών του, που ακούστηκαν και που όλοι τόσο αγάπησαν. Ο ίδιος είχε κλείσει την σημερινή ημερομηνία για να μιλήσει για τα βιβλία και τα τραγούδια του, δυστυχώς όμως η οριστική του απώλεια ανέτρεψε τα σχέδια του. Αφού λοιπόν εκείνος δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει την εκδήλωση αυτή, την διοργάνωσαν όλοι οι φίλοι του και τα πρόσωπα που βρέθηκαν στην μεγάλη καλλιτεχνική του πορεία. Όλοι όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους -απλός κόσμος, καλλιτέχνες και άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας- ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι.

«Κάποιοι άνθρωποι με τον τρόπο τους, τον λόγο τους, τους στίχους τους, με τα τραγούδια και τα ποιήματα τους, κάνουν πιο όμορφη τη ζωή μας. Είναι οι άνθρωποι που έφεραν το επέκεινα στην καθημερινή μας ζωή. Αυτός ο άνθρωπος ήταν και ο Μανώλης Ρασούλης », είπε ο Διευθυντής του βιβλιοπωλείου Ιανός, Βασίλης Χατζηιακώβου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον μουσικοσυνθέτη και την πολυετή φιλία τους: «Ο Μανώλης είναι εδώ απόψε, γιατί αυτοί που φεύγουν είναι παρόντες από την ώρα που τους θυμόμαστε».

Ο Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Γραμματικάκης, μίλησε για τη ζωντάνια, την εγρήγορση, την ανατροπή, το κέφι αλλά και την προφητεία του Μανώλη Ρασούλη για την οικονομική κρίση και την κρίση των αξιών.

Με τις φωνές πολλοί καλλιτέχνες όπως ο Ορφέας Περίδης, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Λάμπρος Καρελάς, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Δημήτρης Κοντογιάννης, χάρισαν μια μοναδική μουσική βραδιά, αποκλειστικά αφιερωμένη στον αείμνηστο Μανώλη Ρασούλη.