Μοναδικές στιγμές θα απολαύσουν οι λάτρεις του χορού τον Ιούνιο στην Αθήνα. Το παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνικό συγκρότημα του Αλεξάντροφ, έρχεται στο θέατρο «Badminton» για τρεις μοναδικές παραστάσεις την 1η, 2η και 3η Ιουνίου.

Το συγκρότημα απαρτίζεται από εκατόν είκοσι πέντε χορωδούς μουσικούς και χορευτές της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Μόσχας.

Ημέρα ίδρυσης του συγκροτήματος θεωρείται η 12η Οκτωβρίου του 1928. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μάλιστα, το συγκρότημα έδωσε περισσότερες από 1.500 παραστάσεις και ενδυνάμωσε το πολεμικό πνεύμα του Κόκκινου Στρατού. Είχε χωριστεί σε μικρότερες ομάδες, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανύψωση του ηθικού στο στρατιωτικό μέτωπο. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες που περιγράφουν τις εμφανίσεις της χορωδίας ακόμα και στα χαρακώματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το ρεπερτόριο του συγκροτήματος περιλαμβάνει περισσότερες από δύο χιλιάδες μουσικές συνθέσεις: πατριωτικά και επαναστατικά τραγούδια, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, θρησκευτική μουσική, κλασικές συνθέσεις Ρώσων και ξένων συνθετών, καθώς και αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής.

Το καλλιτεχνικό συγκρότημα του Κόκκινου Στρατού, που περιλαμβάνει χορωδία, ορχήστρα και χορευτικό σύνολο, είναι πλέον συνυφασμένο με συνεχόμενες επιτυχημένες sold out παραστάσεις στα μεγαλύτερα θέατρα του πλανήτη. Για όλο τον κόσμο το συγκρότημα του Αλεξαντρόφ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα διασημότερα καλλιτεχνικά ιδρύματα της Ρωσίας, όπως το Θέατρο Μπολσόι, το Μουσείο Ερμιτάζ ή η Πινακοθήκη Tretyakov.

Η χορωδία του Alexandrov Ensemble έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες ανδρικές χορωδίες του κόσμου. Συνδυάζει την αρμονία και την καθαρότητα ήχου του ακαδημαϊκού τραγουδιού με έναν πολύχρωμο συναισθηματισμό που χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα στην παραδοσιακή τέχνη. Εκτός αυτού, διαθέτει υψηλές φωνητικές ικανότητες. Η χορευτική ομάδα του συνόλου, με σκηνικές χορογραφίες που ξεσηκώνουν, διατηρεί το κύρος του συγκροτήματος και συνεισφέρει στο υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο.