Σε μια λαμπερή βραδιά, που σηματοδοτεί την επανέναρξη της λειτουργίας του, ο ιστορικός κινηματογράφος «Αίγλη Cinema» μπαίνει σε μία νέα εποχή, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης.

Ο ιστορικός κινηματογράφος, «Αίγλη Cinema, ο πρώτος από τους έξι χώρους της Αίγλης Ζαππείου, άνοιξε την αυλαία της καλοκαιρινής του σεζόν στις 31 Μαΐου 2024, προσφέροντας μια σπάνια  εμπειρία θέασης σε θερινό σινεμά χάρη στον υπερσύγχρονο προβολέα λέιζερ 4K και τον εντυπωσιακό ήχο Dolby 7.1. Αυτός ο ξεχωριστός θερινός κινηματογράφος, που αποτελεί μέρος της νέας και πολυδιάστατης φιλοσοφίας της Αίγλης Ζαππείου, είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους θεατές για μια σεζόν γεμάτη κινηματογραφική μαγεία και προσεκτικά επιλεγμένες συλλογές ταινιών, τόσο πρώτης προβολής όσο και διαχρονικά διαμάντια του κινηματογράφου.

Μαγεία κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό

Εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του το 1910, ο θερινός κινηματογράφος της Αίγλης Ζαππείου θεωρείται ο παλαιότερος υπαίθριος κινηματογράφος της Αθήνας και ένας από τους πιο όμορφους και ατμοσφαιρικούς κινηματογράφους της Ευρώπης. Το καταπράσινο σκηνικό με τους φοίνικες και τα αρωματικά λουλούδια του Εθνικού Κήπου που τον περιβάλλει αποτελεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα το σκηνικό για μια από τις πλέον αγαπημένες καλοκαιρινές τελετουργίες των Αθηναίων αλλά και των επισκεπτών της πρωτεύουσας: την κινηματογραφική προβολή κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό. Η χαρακτηριστική διατηρητέα πρόσοψη του κινηματογράφου ανανεώθηκε με σεβασμό, ενώ φυσικά παρέμειναν οι δύο αυθεντικές ζαρντινιέρες εποχής, που δεσπόζουν αριστερά και δεξιά του αετώματος της οθόνης.

Tailor made κοκτέιλ από τους chef Δήμο Μπαλόπουλο και Γιώργο Κηρύκο

Οι βραδιές στην «Αίγλη» θα έχουν στο εξής τη δική τους γεύση με tailor made κοκτέιλ, χειροποίητη deep dish πίτσα από τους chef Δήμο Μπαλόπουλο και Γιώργο Κηρύκο, καθώς και ποπ κορν, παγωτά, και φυσικά chip στικς και δροσερά αναψυκτικά.

Sold out από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του

Καθώς μπαίνει στη νέα εποχή του, η δέσμευση για ποιότητα είναι βασικός πυλώνας της φιλοσοφίας του «Αίγλη Cinema». Ήδη η προσμονή και αγάπη του κοινού επιβεβαιώνεται με συνεχή ‘sold out’ από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας. Άλλωστε, το θερινό σινεμά της «Αίγλης» δεν είναι απλώς ένας κινηματογράφος, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που συνδέεται βαθιά με τις πιο αξιομνημόνευτες κινηματογραφικές εμπειρίες των Αθηναίων.

Καθώς οι σινεφίλ επιστρέφουν για άλλη μια σεζόν προβολών, το «Αίγλη Cinema» τους υποδέχεται πιο λαμπερό από ποτέ.

Την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Cinema της Αίγλης ανέλαβαν τα γραφεία Neiheiser Argyros και Ese Studio, ενώ την οπτική ταυτότητα του χώρου έχει αναλάβει το γραφείο «Busy Building».