Αποκαλυπτήρια είχαμε για τη σκηνή του διαγωνισμού της Eurovision 2024 που θα διεξαχθεί στο Malmö Arena της Σουηδίας. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας SVT αποκάλυψε λεπτομερή γραφικά της σκηνής, αλλά και του σχεδιασμού φωτισμό αυτής.

Κινητοί κύβοι LED, δάπεδα LED, τεχνολογία φωτισμού, βίντεο και σκηνής θα συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μερικές θεαματικές παραλλαγές στην αρένα, ενώ η σκηνή είναι τοποθετημένη ακριβώς στη μέση του κοινού, σε σχήμα σταυρού, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία 360 μοιρών που το κοινό και οι θεατές θα ζήσουν τον Μάιο.

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του project είναι οι Florian Wieder ως σχεδιαστής παραγωγής και ο Fredrik Stormby ως σχεδιαστής περιεχομένου φωτισμού και οθόνης όπως αναμεταδίδει το ogaegreece.com.

«Με μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάζουμε το όραμά μας για το σχεδιασμό της σκηνής και του φωτισμού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη Eurovision και η ιδέα μας δίνει ατελείωτες ευκαιρίες να δημιουργήσουμε μοναδικούς χώρους και εκφράσεις τόσο για τους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες όσο και για τα νούμερα έναρξης και διαλείμματος. Η δημιουργία του Florian και του Fredrik είναι απλά φανταστική και θα είναι πολύ διασκεδαστικό να δούμε το τελικό αποτέλεσμα!» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τον Ebba Adielsson, Εκτελεστικός Παραγωγός.

Ο Florian Wieder είπε πως: «Είμαι τόσο χαρούμενος που είμαι ξανά μέλος της οικογένειας της Eurovision! Η οργάνωση ενός εξαιρετικού σόου είναι ομαδική προσπάθεια και είμαι περήφανος που είμαι μέλος μιας ονειρεμένης ομάδας επαγγελματιών – ακριβώς ο κατάλληλος αστερισμός ανθρώπων για να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό και καινούργιο. Όλοι έχουμε το ίδιο όραμα για το τι πρέπει να είναι αυτό το σόου και πώς να πάμε τη Eurovision στο επόμενο επίπεδο, και για μένα η Σουηδία είναι πάντα εγγυητής καλής μουσικής και ψυχαγωγίας».

Από την πλευρά του ο Fredrik Stormby σημείωσε: «Πιστεύουμε ότι μαζί δημιουργήσαμε ένα απροσδόκητο και ανανεωμένο concept για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 και ανυπομονούμε να το παρουσιάσουμε στην πραγματικότητα! Είναι τιμή μου που μου ανατέθηκε να σχεδιάσω το φως και το βίντεο σε συνεργασία με την ομάδα του στούντιό μας και την ομάδα παραγωγής που η SVT έθεσε σε εφαρμογή για το έργο.

Αναπτύξαμε μαζί μια ισχυρή ιδέα και ανυπομονώ πραγματικά για τη συνεχή συνεργασία στην παραγωγή, τη δημιουργική διαδικασία με τις αντιπροσωπείες και τελικά να μπω στην εκπομπή και να κάνω τις εκπομπές!».

Ο σχεδιασμός της σκηνής και του φωτισμού για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 θέτει το κοινό στο επίκεντρο περισσότερο από ποτέ, και ως θεατής θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε μια οπτικά επαναστατική ιδέα, όπου η σκηνή τοποθετείται κεντρικά, περιτριγυρισμένη από το κοινό.

Το σημείο εκκίνησης είναι μια μνημειώδης εγκατάσταση βίντεο και φωτών, που βρίσκεται στο κέντρο πάνω από τη σκηνή, όπου ο σχεδιασμός φωτισμού έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αγκαλιάζει πραγματικά τους καλλιτέχνες και τις ερμηνείες τους.

Μαζί, αυτά τα στοιχεία καθιστούν δυνατή τη δημιουργία ενός μεγάλου αριθμού μοναδικών εμφανίσεων για τις διάφορες παραστάσεις, ερχόμενοι έτσι πιο κοντά τόσο στο ζωντανό όσο και στο τηλεοπτικό κοινό.